Ο άνθρωπος που έγινε πλουσιότερος από τον Γουόρεν Μπάφετ

Ο άνθρωπος που έγινε πλουσιότερος από τον Γουόρεν Μπάφετ

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έχασε τη δεύτερη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. 

Ο Amancio Ortega, ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Zara, είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

Ο Μπάφετ βρισκόταν επί σειρά ετών στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, όμως o Ortega κατάφερε για πρώτη φορά να τον ξεπεράσει.

Η περιουσία του 79χρονου Ισπανού ανέρχεται στα 71,5 δισεκατομμύρια δολάρια και προέρχεται από την αλυσίδα καταστημάτων λιανικής ένδυσης που διατηρεί, η οποία αυξάνει διαρκώς τις πωλήσεις και τα κέρδη της με διψήφια ποσοστά. Η περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ ανέρχεται πλέον στα 70,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ortega ίδρυσε την αλυσίδα καταστημάτων του με την τότε σύζυγό του Ροζαλία το 1975. Έκτοτε, η εταιρεία του, η Intidex-η οποία κατέχει τα καταστήματα Zara, Massimo Dutti και Pull&Bear– απαριθμεί περισσότερα από 6.600 σημεία πώλησης στον κόσμο.

Ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με την καθαρή αξία της περιουσίας του να ξεπερνά τα 85,5 δισεκατομμύρια δολάρια.