Google και Facebook παίρνουν θέση απέναντι στη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ

Google και Facebook παίρνουν θέση απέναντι στη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ
epa05697120 Google Chief Executive Officer (CEO), Sundar Pichai speaks during an event organized by Google India in New Delhi, India, 04 January 2017. According to a press release, in presence of Google CEO Sundar Pichai, Google India announced the launch of Digital Unlocked, training program to empower thousands of Indian Small and Medium Businesses (SMBs) with essential digital skills that will enable them to get online and start using the power of the internet to grow their business. EPA/RAJAT GUPTA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο CEO της Google κάλεσε περισσότερους από 100 εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στις ΗΠΑ. Δημόσιο κατηγορώ από τον Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

Την εντολή για άμεση επιστροφή στις ΗΠΑ σε τουλάχιστον 100 εργαζόμενους έδωσε ο CEO της Google, Sundar Pichai, μετά από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποκλείσει την είσοδο στη χώρα σε κάθε πολίτη επτά χωρών με μουσουλμανικό κυρίως πληθυσμό.

«Προκαλεί πόνο να βλέπουμε τους συνεργάτες μας να πληρώνουν με προσωπικό κόστος αυτήν την απόφαση», έγραψε σε ενδοεταιρικό σημείωμα ο Pichai, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg όπου είχε πρόσβαση στο έγγραφο. «Κάναμε πάντοτε γνωστές τις διαθέσεις μας σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική, κι αυτό θα συνεχίσουμε», συμπλήρωσε.

Ο Pichai ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της εταιρείας επηρεάζονται από την απόφαση του Τραμπ για τον ολικό αποκλεισμό ακόμη κι όσων έχουν βίζα ή πράσινη κάρτα από επτά χώρες, μεταξύ των οποίων το Ιράκ και η Συρία. Μια πράξη η οποία θεωρήθηκε άκρως ρατσιστική από πάρα πολλούς στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά για τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο δεν είναι παρά ένα μέτρο κατά της τρομοκρατίας.

«Ανησυχούμε πολύ για τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης αλλά και για κάθε παρόμοια κίνηση που προκαλεί προβλήματα στους εργαζόμενους της Google και στις οικογένειές τους και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην είσοδο νέων ταλέντων στη χώρα», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Google.

Διαβάστε ακόμη: Ο απόλυτος παραλογισμός: Άνθρωποι κρατούνται χωρίς λόγο μετά το διάταγμα Τραμπ κατά μεταναστών

Για το ίδιο θέμα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο ιδρυτής του Facebook ανέφερε ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να «αφήσουν ανοιχτές τις πόρτες της χώρας στους πρόσφυγες», ενώ κατέκρινε την απόφαση του Τραμπ.

Η δημόσια τοποθέτηση του Ζούκερμπεργκ ήταν άκρως επικριτική κατά του Τραμπ. «Πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή, αλλά οφείλουμε να επικεντρωθούμε μόνο σε εκείνους τους ανθρώπους που αποτελούν πραγματικό κίνδυνο. Επεκτείνοντας την επιβολή του νόμου σε όσους δεν συνιστούν πραγματικό κίνδυνο αποτελεί πλήγμα για όλους τους Αμερικανούς, ενώ την ίδια ώρα εκατομμύρια ακίνδυνοι συνάνθρωποί μας χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά ζουν με το φόβο της απέλασης», έγραψε.

«Οφείλουμε να κρατήσουμε τις πόρτες μας ανοιχτές στους πρόσφυγες και όσους έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Αν πριν από δεκαετίες είχαμε γυρίσει την πλάτη μας σε αυτούς τους ανθρώπους, τότε η Πρισίλα κι εγώ δεν θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ».

«Πριν από μερικά χρόνια δίδαξα σε ένα σχολείο στο οποίο μερικοί από τους καλύτερους μαθητές δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής», συμπλήρωσε ο Ζούκερμπεργκ. «Όμως κι αυτοί είναι το μέλλον μας. Είμαστε ένα έθνος μεταναστών, και είναι προς όφελος όλων μας όταν οι καλύτεροι και πιο έξυπνοι από όλο τον κόσμο ζουν, εργάζονται και συνεισφέρουν εδώ».