H απόλυτη χλιδή για τον Ριχάρδο: H χρυσή ταυτότητα, τα ποτήρια από χρυσό και περισσότερα από 200 κιλά χρυσού σε πλάκες

H απόλυτη χλιδή για τον Ριχάρδο: H χρυσή ταυτότητα, τα ποτήρια από χρυσό και περισσότερα από 200 κιλά χρυσού σε πλάκες

Όλα όσα κατέγραψε η αστυνομία μετά τη σύλληψη - Απολογείται σήμερα ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων.

Tελευταία Ενημέρωση: 17:01

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε το μεσημέρι ο Ριχάρδος, ενώ προηγουμένως είχε παραδώσει πολυσέλιδο υπόμνημα. Έχοντας ανοικτό μέτωπο με τον θεωρούμενο ως «συναρχηγό» στην εγκληματική οργάνωση, Τούρκο Συριακής καταγωγής συγκατηγορούμενο του, βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς ο ενεχυροδανειστής, αντιμέτωπος με σωρεία κατηγοριών.

Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις Ριχάρδος, ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου λίγο μετά τις 11 το πρωί για δώσει την δική του εκδοχή για την υπόθεση της λαθραίας εξαγωγής χρυσού αρνούμενος κάθε παράνομη ενέργεια και τοποθετώντας στο «κάδρο» των παράνομων εξαγωγών τον ήδη προφυλακισμένο Τούρκο. Στο πλευρό του περίπου 20 υπάλληλοι των ενεχυροδανειστηρίων, οι οποίοι συμπαρίστανται στον εργοδότη τους αγωνιώντας για την τύχη που θα έχουν οι θέσεις τους.

Ο ενεχυροδανειστής παρέδωσε και πολυσέλιδο υπόμνημα στη δικαστική λειτουργό, μέσω των συνηγόρων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται όλες τις κατηγορίες. Υποστηρίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έκανε καθόλα νόμιμες εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, για τις οποίες δεν οφείλει φόρους και δασμούς στο ελληνικό κράτος καθώς δεν πρόκειται για ενδοκοινοτικές εξαγωγές.

Επιπλέον στην απολογία του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε στην ανακρίτρια ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει νόμιμες εξαγωγές 30 εκατ. ευρώ, και σε ό,τι αφορά το χυτήριο στην οδό Στουρνάρη ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων 18 κατηγορούμενοι. Πέντε άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού κρίθηκαν προφυλακιστέα μέχρι στιγμής ενώ, άλλα 12 αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που πήραν το δρόμο της φυλακής είναι και ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, υπήκοος Τουρκίας συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του «κάρφωσε» τον Ριχάρδο λέγοντας ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Ριχάρδος: Είμαι αθώος, οι κατηγορίες θα καταρρεύσουν

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο γνωστός ενεχυροδανειστής είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι αθώος… οι κατηγορίες εις βάρος μου θα καταρρεύσουν».

Ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή που «χάραξε» ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας ο ενεχυροδανειστής υποστήριξε: «Δεν έχω εμπλοκή με την παράνομη εξαγωγή χρυσού… Εγώ μπλέχτηκα επειδή συνεργαζόμουν με τους Τούρκους. Επειδή με το λεωφορείο έφευγαν και δικές μου βαλίτσες με χρυσό» προσθέτει και εξηγεί: «Τα δικά μου ήταν όλα νόμιμα θα αποδειχθεί μόλις έρθουν τα παραστατικά (των συναλλαγών)».

Η απόλυτη χλιδή

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τα σπίτια του Ριχάρδου έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στην απόλυτη χλιδή.
Σε σπίτι που διατηρεί στην οδό Σολωμού, οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων, μια χρυσή ταυτότητα που ανέγραφε το όνομα «Δημήτρης», ένα χρυσό κομπολόι και 6.050 ευρώ μετρητά.

Στο σπίτι του στην Κερατέα στην οδό Αμαρυλλίδος, βρέθηκαν χρυσά ποτήρια, για να πίνει τις αγαπημένες του σαμπάνιες Moet, ένα χρυσό rolex, ένα χρυσό μενταγιόν, χρυσά μανικετόκουμπα και εκατοντάδες χρυσές αλυσίδες, χρυσά δακτυλίδια, αντικείμενα διαφόρων σχημάτων από χρυσό αλλά και χρυσούς σταυρούς. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς που μπήκαν στην πολυτελή έπαυλη, πως ο Ριχάρδος είχε ακόμη και ένα πλακάκι από χρυσό σε χώρο του σπιτιού!

Σύμφωνα με το newpost.gr, την μεγαλύτερη έκπληξη όμως την…δοκίμασαν οι αστυνομικοί που ερευνήσαν το κεντρικό κατάστημα του Ριχάρδου στην οδό Πατησίων 32 στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα σε χρηματοκιβώτιο που είχε στην κεντρική σάλα της επιχείρησης είχε περισσότερα από 200 κιλά χρυσού σε πλάκες, έτοιμες προς παράδοση, με τα ονοματεπώνυμα των παραληπτών στην Τουρκία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Επίσης, είχε δυο επιταγές των 500.000 ευρώ η κάθε μία.

Σε άλλο χρηματοκιβώτιο στον ίδιο χώρο, υπήρχαν 83.480 ευρώ σε μετρητά και δυο εκκλησιαστικές εικόνες εμφανούς παλαιότητας. Στο γραφείο του εντοπίστηκαν χρυσά δακτυλίδια, μενταγίον και καδένες.