H εφαρμογή για selfies που σας αδυνατίζει!

H εφαρμογή για selfies που σας αδυνατίζει!

H μανία των selfies κατακτά το διαδίκτυο – Δείτε το σχετικό διάγραμμα. 

Εκατομμύρια selfies αναρτούνται στα  social media καθημερινά και αποτελούν μάλιστα το 1/3 των φωτογραφιών που δημοσιεύονται στους προσωπικούς λογαριασμούς των χρηστών των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με την εταιρεία Techinfographics.com, τα σκήπτρα του εν λόγω… σπορ κρατούν οι celebrities που δε χάνουν την ευκαιρία να μας ενημερώσουν για το τι κάνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή αναρτώντας selfies της καθημερινότητά τους.
Οι γυναίκες είναι αυτές που αυτοφωτογραφίζονται (52%) περισσότερο ενώ τα social media που επιλέγονται είναι, όπως σωστά μάντεψες, το Facebook (48%) και το Instagram (8%), μεταξύ άλλων, ενώ οι χώρες που πρωτοστατούν είναι η Αυστραλία, ακολουθούμενη από την Αμερική και τον Καναδά.

Μέσα σε όλα αυτά μια νέα εφαρμογή σχεδιάστηκε ειδικά για να σας κάνει να φαίνεστε πιο αδύνατοι σε φωτογραφίες selfies. Πρόκειται για το SkinneePix, το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού υπόσχεται να σας κάνει να φαίνεστε μέχρι και επτά κιλά ελαφρύτεροι. Αυτό σκέφθηκε και ένα ζευγάρι από το Φοίνιξ και έφτιαξε την εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη για κινητά iPhone. Ο κύριος και η κυρία Γκριν κατά τη διάρκεια των περασμένων καλοκαιρινών τους διακοπών παρατήρησαν ότι όλοι έβγαζαν selfies, αλλά κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Έτσι, επιστρέφοντας αποφάσισαν να φτιάξουν μια εφαρμογή που θα τους κάνει να μοιάζουν πιο αδύνατους με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού.

Βασιζόμενοι στο δεδομένο ότι η κάμερα προσθέτει περίπου επτά κιλά, θέλησαν η εφαρμογή τους να «αφαιρεί» από τη φωτογραφία ακριβώς επτά κιλά, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται υπερβολικά το αποτέλεσμα και η φωτογραφία να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Μέχρι στιγμής η επεξεργασία των φωτογραφιών γινόταν στο Instagram και η συγκεκριμένη εφαρμογή φιλοδοξεί να αλλάξει αυτή την τάση.

Οι δημιουργοί του Skineepix αναφέρουν ότι η εφαρμογή τους θα μπορούσε να κινητοποιήσει τους χρήστες της να νοιώθουν πιο υγιείς, βλέποντας πως θα ήταν ο εαυτός τους, αν έχαναν κάποια παραπανήσια κυλά.

Δείτε στο παρακάτω διάγραμμα πώς αναλύεται η «μανία των selfies».

selfiegraphic--infographic-about-selfies_5327657ebe484

 

Διαβάστε ακόμη: 

Οι πιο… selfie πόλεις στον κόσμο

Βίντεο: Πώς μια selfie εξόργισε τον Λευκό Οίκο