H Google «ντύνει» τη ΔΕΘ

H Google «ντύνει» τη ΔΕΘ

Με τα χρώματα και τα λογότυπα της Google θα «βαφτεί» η νότια πόλη του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η κορυφαία εταιρεία στο χώρο των τεχνολογιών, η Google, θα έχει σημαντική παρουσία στη φετινή 78η Διεθνή ‘Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μέσω της κοινότητας των προγραμματιστών της (Google Developers Group).

Οι προσκεκλημένοι προγραμματιστές, στην πλειοψηφία τους ξένοι, θα βρίσκονται σε ειδικό χώρο («Playground») του θεματικού αφιερώματος στην καινοτομία («Inno-tech») της ΔΕΘ, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των νέων τεχνολογιών.

Εφαρμογές όπως τα Google maps και το chrome, αλλά και εφαρμογές android, το Google drive και όλες οι τελευταίες εξελίξεις στη «βιομηχανία παραγωγής νέων ιδεών» της Google θα παρουσιαστούν στο εντυπωσιακό αυτό «playground».

Πέρα όμως από τα επιτεύγματα της Google, το «Playground» των Google Developers Group θα αποτελέσει σημείο συνάντησης με υποψήφιους συνεργάτες από όλη την Ελλάδα και με προσκεκλημένους διεθνείς επισκέπτες, που έχουν να προτείνουν τις δικές τους ιδέες στην κοινότητα της Google για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των προϊόντων/υπηρεσιών τους.

Διαβάστε ακόμη: Αμερικανική αποστολή στη ΔΕΘ

Νέα στρατηγική προσανατολισμένη στις νέες τεχνολογίες για τη ΔΕΘ
«Η συμμετοχή της κοινότητας των προγραμματιστών της Google (Google Developers Group) στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ενδεικτική της νέας στρατηγικής της ΔΕΘ-Helexpo που δίνει έμφαση στην τεχνολογία αιχμής, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, εστιάζοντας στη νέα γενιά» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας.

Στο Inno-Tech θα έχει επίσης σημαντική παρουσία το CERN και άλλοι ερευνητικοί φορείς, ενώ ευρεία θα είναι η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων και αντιπροσωπειών μεγάλων διεθνών εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας.

«Κάτι περισσότερο από ένα θεματικό αφιέρωμα, το Inno-Tech θα προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να ‘καταδυθεί σε ένα φεστιβάλ καινοτομίας. Τα τελευταία επιτεύγματα του κόσμου της τεχνολογίας στο διαδίκτυο, την κινητή τηλεφωνία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι εκεί. Τόσο για τους απλούς επισκέπτες – και δη τους νέους – που θα έχουν τη δυνατότητα για ένα περιπετειώδες ταξίδι στη σφαίρα της τεχνολογίας όσο και για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και να αξιοποιήσουν τη γνώση αυτή στη δική τους λειτουργία” καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοινότητα προγραμματιστών της Google, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https: //developers.google.com/ ή να αποστέλλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο GDG.Thessaloniki@gmail.com.

Διαβάστε επίσης: Τι θέλουν οι Αυστραλοί στην Θεσσαλονίκη;