H Microsoft «τρέχει» να κλείσει τα κενά ασφαλείας στον Explorer

H Microsoft «τρέχει» να κλείσει τα κενά ασφαλείας στον Explorer

Χρήστες του Internet Explorer  δέχτηκαν επίθεση από χάκερ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Microsoft σε «επίθεση» που δέχτηκαν από χάκερ οι χρήστες του Internet Explorer.  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε άμεσα μια ενημέρωση λογισμικού για να κλείσει ένα κενό ασφάλειας που εντοπίστηκε στο δημοφιλές, παγκοσμίως, πρόγραμμα πλοήγησης. Το «μπάλωμα» με την ονομασία «Fix It» (το οποίο οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» από τη διεύθυνση http://support.microsoft.com/kb/2887505 και στη συνέχεια να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους), αφορά τις εκδόσεις 6 έως 11 του Internet Explorer.

‘Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των χρηστών που δέχτηκαν κυβερνο-επίθεση μέσα από τη συγκεκριμένη «κερκόπορτα» του υπολογιστή τους. Η Microsoft, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, έκανε λόγο για ορισμένες «υπερβολικά περιορισμένες και στοχευμένες επιθέσεις», παρόλα αυτά, προκειμένου να προστατεύσει τους πελάτες, προχώρησε επειγόντως στο κλείσιμο της «τρύπας». Η φύση του κενού ασφαλείας δεν αποκαλύφθηκε για να μη «δώσει ιδέες» σε άλλους χάκερ.

Ειδικοί στο πεδίο της κυβερνο-ασφάλειας δήλωσαν ότι οι χρήστες θα πρέπει είτε να εγκαταστήσουν άμεσα το «Fix It», είτε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer (και να στραφούν προσωρινά σε κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα πλοήγησης), ώσπου η Microsoft να κυκλοφορήσει μια κανονική ενημέρωση ασφάλειας (security update), η οποία θα εγκατασταθεί αυτόματα μέσω της υπηρεσίας Windows Update του υπολογιστή. Μια τέτοια επίσημη ενημέρωση θα πρέπει να αναμένεται σε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη: Πόσο ηττημένη βγήκε η Microsoft από το iPhone 5S;