H «μυστική αγάπη» του Φρανσουά Ολάντ

H «μυστική αγάπη» του Φρανσουά Ολάντ

Σάλος στη Γαλλία με την νέα φημολογούμενη σχέση του προέδρου. 

Μπορεί περιοδικά όπως το Newsweek να κάνουν λόγο για την «πτώση της Γαλλίας» εξοργίζοντας την κυβέρνηση, όμως το μεγάλο «χτύπημα» για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να έρχεται από εκεί που δεν το περίμενε. Το περιοδικό « Closer» κυκλοφορεί σήμερα στη Γαλλία με επτά σελίδες , γεμάτες με πολλές αποκαλυπτικές φωτογραφίες οι οποίες «δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες» σχετικά με την «μυστική αγάπη του προέδρου».

Αυτή ακούει στο όνομα Ζιλί Γκαγιέ. Είναι 41 ετών και ηθοποιός και ο λόγος που όπως ισχυρίζονται τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Ολάντ δεν είναι πλέον με την σύντροφό του, Βαλερί Τριαρβελέρ. Επισήμως , ο αρχηγός του γαλλικού κράτους διατηρεί πολύχρονη σχέση με τη δημοσιογράφο , ενώ επί 3 δεκαετίες ζούσε με την πρώην προεδρική υποψήφιο Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με την οποία έχουν τέσσερα παιδιά.

Το περιοδικό έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα αποσπάσματα της έντυπης έκδοσης του όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Ολάντ συναντιέται κάθε εβδομάδα με την ηθοποιό, με μυστικό τρόπο και προφανή κάλυψη, γεγονός που εκτός των άλλων εγείρει ζήτημα ασφάλειας του προέδρου. Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν άνδρα που μοιάζει με έναν από τους άνδρες της προσωπικής φρουράς του Γάλλου προέδρου και έναν δεύτερο άνδρα με μαύρο κράνος –που φέρεται ότι είναι ο 59χρονος Ολάντ– να φθάνουν και να αναχωρούν από την πολυκατοικία με μηχανή scooter. Μια γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η 41 ετών ηθοποιός Ζουλί Γκαγιέ, φαίνεται επίσης να φθάνει και να αναχωρεί από το ίδιο διαμέρισμα.

Σύμφωνα μάλιστα με έναν μάρτυρα που επικαλείται το περιοδικό «ο Φρανσουά Ολάντ δεν θα πάει στο 15ο (το διαμέρισμα του Παρισιού όπου ζει η Βαλερί Τριαρβελέρ), αλλά στο 11ο, όπου ζει η ηθοποιός» Στην ιστοσελίδα του το περιοδικό εμφανίζει το έντυπο πρωτοσέλιδο του όπου αν και έχει γίνει ψηφιακή επεξεργασία διακρίνεται μια θολή φιγούρα όπου προφανώς είναι ο πρόεδρος Ολάντ και η αρχή του τίτλου : “Love ( … ). Σύμφωνα με το περιοδικό ο σωματοφύλακας που συνοδεύει τον Ολάντ φέρνει ακόμα και κρουασάν για το ζευγάρι…

Η Γκαγιέ υπέβαλε καταγγελία στα τέλη Μαρτίου του 2013 στην εισαγγελία του Παρισιού για τον εντοπισμό εκείνων που ξεκίνησαν τις φήμες για πιθανή σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο.

Το 2012 η ηθοποιός συμμετείχε σε ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Ολάντ όπου περιέγραφε τον τότε υποψήφιο ως άνθρωπο «ταπεινό» , «εξαιρετικό» που «πραγματικά ακούει». Από τότε ο Ολάντ έχει δει μετά την εκλογή του τη δημοτικότητα του να καταγράφει ιστορικά χαμηλά

Απειλεί με μηνύσεις ο Ολάντ
Ο Ολάντ εξέφρασε σήμερα τη «βαθιά του λύπη» για την παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής του ζωής και προτίθεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του περιοδικού Closer. Μιλώντας ως ιδιώτης και όχι ως πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Φρανσουά Ολάντ «εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την εισβολή στην προσωπική του ζωή, στην ιδιωτικότητα της οποίας έχει δικαίωμα όπως κάθε πολίτης και προσθέτει ότι προτίθεται να ασκήσει δίωξη, συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής δίωξης, κατά του περιοδικού», δήλωσε πηγή από του γραφείο του.

Αποσύρεται (;) το άρθρο από το site του περιοδικού
Το περιοδικό Closer ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει «πιθανόν απόψε το βράδυ» από τον ιστότοπό του τις πληροφορίες για τη σχέση που υποστήριξε ότι διατηρούν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η Ζουλί Γκαγέ, έπειτα από αίτημα του δικηγόρου της ηθοποιού.

«Ο δικηγόρος της Ζουλί Γκαγιέ επικοινώνησε μαζί μας για να μας ζητήσει να αποσύρουμε από τον ιστότοπο κάθε αναφορά για αυτή τη σχέση και να διασφαλίσουμε την απόσυρση των αναρτήσεων και στη μηχανή αναζήτησης της Google» ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λοράνς Πιο, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ανάλογο αίτημα δεν έχει υποβληθεί για την έντυπη έκδοση του περιοδικού.

«Θα αποσύρουμε την είδηση, το πιθανότερο απόψε το βράδυ, καθώς πρόκειται για μια ξεκάθαρη διαταγή. Στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουμε καμία επαφή με την προεδρία» προσέθεσε εκείνη.