H Porsche και ο μετεωρίτης

H Porsche και ο μετεωρίτης

To πιο παράξενο έκθεμα του New Museum της Ν.Υόρκης είναι μια πέτρα από το Διάστημα μαζί με ένα αυτοκίνητο από... άλλο πλανήτη.

Ο Chris Burden είναι γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους εδώ και 40 χρόνια. Από τα εμβληματικότερα έργα του είναι ένας γερανός που κρατά υψωμένο ένα βάρος ενός τόνου από χυτοσίδηρο (Ton Crane Truck, 2009), δύο κανόνια με τις μπάλες τους (Pair of Namur Mortars, 2013) και μια πυραμίδα από ράβδους χρυσού αξίας 4 εκατ. δολαρίων (Tower of Power, 1985).

Όμως το έκθεμα που τραβά περισσότερο τα βλέμματα στην έκθεση που γίνεται αυτές τις μέρες στο New Museum of Contemporary Art στη Νέα Υόρκη, είναι μια μεταλλική κατασκευή που ισορροπεί από τη μία πλευρά μια κίτρινη Porshe 914 του 1974 και από την άλλη έναν αυθεντικό μετεωρίτη βάρους 165 κιλών, φτιάχνοντας μια τραμπάλα δύο εξωτικών δημιουργημάτων.

Λίγο πιο πέρα, μια μοτοσικλέτα Benelli του 1968 μαρσάρει και με τη ρόδα της κινεί έναν τεράστιο τροχό βάρους τριών τόνων και διαμέτρου 2,5 μέτρων (The Big Wheel, 1979).

Η έκθεση Extreme Measures, όπως μας πληροφορεί το μουσείο, επικεντρώνεται σε μέτρα και σταθμά, σύνορα και δεσμά, εκεί όπου τα φυσικά και ηθικά όρια αμφισβητούνται.

Αν θέλετε να τα δείτε από κοντά, η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

1/4

Δείτε ακόμη: Η BMW, οι Mythbusters και ένα τραπεζομάντιλο