H Samsung ρίχνει την Apple από την κορυφή των πιο κερδοφόρων τεχνολογικών εταιρειών

H Samsung ρίχνει την Apple από την κορυφή των πιο κερδοφόρων τεχνολογικών εταιρειών

Τρία χρόνια μετά, έρχεται μια θεαματική επιστροφή από τη νοτιοκορεατική εταιρεία.

 

Η Samsung Electronics αποκάλυψε την Παρασκευή ότι αναμένει για το τελευταίο τρίμηνο μια θεαματική αύξηση κερδών της τάξης του 72% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τα 12,1 δισ. ευρώ.

Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί στο τέλος του μήνα όταν θα ανακοινωθούν τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα, τότε η νοτιοκορεατική εταιρεία θα είναι πιο κερδοφόρα τεχνολογική επιχείρηση του κόσμου, ξεπερνώντας ακόμη και την Apple, καθώς ο κατασκευαστής των iPhone αναμένει για το ίδιο τρίμηνο κέρδη της τάξης των 10,6 δισ. δολαρίων.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, τότε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια θα χαθεί η πρωτιά από την Apple. Εξέλιξη η οποία θα αποτελέσει το ιδανικότερο come-back μετά την απογοητευτική χρονιά της Samsung η οποία σημαδεύτηκε από την απόσυρση του Note 7 εξαιτίας των ατυχημάτων ανάφλεξης της μπαταρίας του.

Κύριος λόγος των θεαματικών αποτελεσμάτων της Samsung ήταν οι πωλήσεις του Galaxy S8 και των τσιπ μνήμης.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της ιδιαίτερα πετυχημένης περιόδου που διανύει η νοτιοκορεατική εταιρεία είναι ότι αναμένεται να ξεπεράσει και την Intel στον τομέα των τσιπ μνήμης, όπως σημειώνει το Reuters.

Τα τελικά οικονομικά αποτελέσματα της Samsung θα ανακοινωθούν στις 27 Ιουλίου.