Οι 3.643 ιστοσελίδες του Τραμπ

Οι 3.643 ιστοσελίδες του Τραμπ

Από το TrumpEmpire.com στο TrumpFraud.org.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ένα τεράστιο διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο από domain names (ονόματα χώρου).

Προτού βρεθεί στον Λευκό Οίκο, η εταιρεία του Τραμπ διέθετε τουλάχιστον 3.643 domains ιστοσελίδων, σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε το CNNMoney.

Και το κύμα εξαγορών ονομάτων χώρου συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όταν ο Τραμπ αγόρασε 93 εξ’ αυτών.

Ένα domain name ήταν και το TrumpEmpire.com. Ανήκε στον Λούις Χόρχε Ο’Μπράιαν Κοβαρούμπιας, πολιτικό μηχανικό στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού. Τον Απρίλιο του 2015 αγόρασε το TrumpEmpire για 10 δολάρια, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα κέρδιζε χρήμα απ’ αυτή την κίνηση. Όταν τελικά δεν βρήκε αγοραστή για την ιστοσελίδα, δεν την ανανέωσε.

Ο Ο’Μπράιαν έμαθε από το CNNMoney ότι ο Τραμπ αγόρασε το όνομα χώρου τον Ιούνιο του 2016. Και έχει μετανιώσει.

«Τι έκανα;» αναρωτιέται ο ίδιος. «Είναι αγενής και συμπεριφέρεται άσχημα. Και πλέον έχει και μια αυτοκρατορία – με όλη τη σημασία της λέξης».

Το CNNMoney ερεύνησε διαδικτυακά αρχεία των τελευταίων 20 ετών χρησιμοποιώντας το DomainTools, ένα εργαλείο που καταγράφει εγγραφές και μεταβιβάσεις.

Κάποιες επιλογές είναι εμφανείς, όπως το TrumpOrganization.com ή το TrumpBuilding.org

Όμως, ο Τραμπ έχει αρπάξει και ονόματα ιστοσελίδων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του, όπως TrumpFraud.org και TrumpScam.com

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Όμως, ο Trump Organization δήλωσε τα εξής σε ανακοίνωσή του: «Δυστυχώς η δημοσίευση ψευδούς περιεχομένου και η χρήση ‘αρνητικών’ domain names είναι ένα σοβαρό ζήτημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωπες όλες οι μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Και παίρνουμε πολύ στα σοβαρά την προστασία της εταιρικής μας ταυτότητας και της πνευματικής μας ιδιοκτησίας».