Η Alibaba επενδύει 15 δισ. δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη

Η Alibaba επενδύει 15 δισ. δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη
Photo:

Σύμφωνα με το Bloomberg, βασικό αντικείμενο των νέων ερευνητικών προγραμμάτων θα είναι η τεχνητή νοημοσύνη και το Internet of Things. 

Η Alibaba ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τον προϋπολογισμό της για την έρευνα και την ανάπτυξη, δαπανώντας 15 δισ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια. Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στοχεύει στην ανάπτυξη υπηρεσιών τεχνολογίας επόμενης γενιάς και στη δημιουργία νέων καινοτόμων προγραμμάτων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στη δημιουργία επτά ερευνητικών εργαστηρίων και την πρόσληψη συνολικά 100 επιστημόνων και ερευνητών

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, βασικό αντικείμενο των νέων ερευνητικών προγραμμάτων που θα προωθεί ο τομέας έρευνας και ανάπτυξης είναι η τεχνητή νοημοσύνη και το Internet of Things.

O κινεζικός κολοσσός, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε κλάδους προηγμένης τεχνολογίας, όπως τα έξυπνα συστήματα διαχείρισης πληροφοριών και η προστασία ασφάλειας των δικτύων. Αυτές οι πρωτοποριακές ενέργειες που ανακοίνωσε η Alibaba συμπίπτουν απολύτως με τα σχέδια της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία πρόσφατα εξέφρασε την επιθυμία να καταστεί κυρίαρχος στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ωστόσο η κίνηση αυτή θα συμβάλει όχι μόνο στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα προς την Amazon αλλά και στη βελτίωση ορισμένων κλάδων στο εσωτερικό της εταιρείας. Όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του κλάδου τεχνολογίας της Alibaba Τζαφ Ζανγκ, τα εργαστήρια θα συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη στην παρούσα φάση η Alibaba.