Alpha Bank και Eurobank κάλυψαν το βιβλίο προσφορών

Alpha Bank και Eurobank κάλυψαν το βιβλίο προσφορών

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν κλείσει και τα βιβλία προσφορών της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι αυξήσεις της Eurobank και της Alpha Bank καλύφθηκαν χθες το βράδυ.

Η Alpha Bank κατάφερε να κλείσει το βιβλίο προσφορών και να συγκεντρώσει το ποσό του 1,55 δισ.ευρώ όπως είχε σχεδιάσει. Η Τράπεζα θα διατηρήσει ανοικτό το βιβλίο προσφορών εν αναμονή της ολοκληρώσεως των συζητήσεων μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Θεσμών, ικανοποιώντας παράλληλα το συνεχιζόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον. Η Alpha Bank είναι η πρώτη συστημική τράπεζα που ανακοινώνει την επιτυχή κατάληξη της σχετικής διαδικασίας.

Επίσης την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου εξασφάλισε η Eurobank, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές. Υπενθυμίζεται ότι το τελικό ποσό της αύξησης μετοχικου κεφαλαιου ανέρχεται σε 2,039 δισ. ευρώ, μετά την αναγνώριση 83 εκατ. ευρώ από τον SSM στο πλαίσιο της δημιουργίας οργανικών εσόδων από το “capital plan” της τράπεζας.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν κλείσει και τα βιβλία προσφορών της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς. Σημειώνεται πως οι τράπεζες θα πρέπει να αντλήσουν  650 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα μετά την έγκριση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό των σχεδίων κεφαλαιακής ενίσχυσης. Πιο συγκεκριμένα, από την Εποπτεία εγκρίθηκαν δράσεις που οδηγούν σε μείωση των κεφαλαιακών αναγκών κατά 271 εκατομμυρίων ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς, 180 εκατ. της Alpha Bank, 120 εκατ. της Εθνικής Τράπεζας και 83 εκατ. της Eurobank.