Η Άνγκελα Μέρκελ είναι το πρόσωπο της χρονιάς

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι το πρόσωπο της χρονιάς
Photo:

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναδείχθηκε από το περιοδικό «Time» ως το πρόσωπο του 2015.

Ο τιμητικός τίτλος του προσώπου της χρονιάς απονεμήθηκε από το περιοδικό «Time» για το 2015 στην Άνγκελα Μέρκελ, στην «Καγκελάριο του ελεύθερου κόσμου» όπως την χαρακτηρίζει. Ο τίτλος απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα άτομο που έχει επηρεάσει τις ειδήσεις του έτους είτε για θετικούς, είτε για αρνητικούς λόγους και η απόφαση για την απονομή του τίτλου λαμβάνεται από τους συντάκτες του περιοδικού.

Πέρσι, ο τίτλος του προσώπου της χρονιάς είχε μοιραστεί στον Πάπα Φραγκίσκο και σε όσους μάχονταν κατά του ιού Έμπολα. Η Άνγκελα Μέρκελ επικράτησε φέτος στον κατάλογο των φιναλίστ για τον τίτλο του προσώπου της χρονιάς, στον οποίο περιλαμβάνονταν επίσης ο αμερικανός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήρθε τρίτος, και ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι, ο οποίος ήρθε δεύτερος.

Η διευθύντρια έκδοσης του Time Νάνσι Γκιμπς υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ στην ελληνική κρίση και στην μεταναστευτική κρίση, καθώς και την απάντησή της στην απειλή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.