Οι δέκα εταιρείες που προχωρούν στη τελική φάση του MITEF Greece Startup Competition

Οι δέκα εταιρείες που προχωρούν στη τελική φάση του MITEF Greece  Startup  Competition

Οι 10 finalists θα συμμετάσχουν στο ΜΙΤ Bootcamp, ενώ οι 3 τελικοί νικητές θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία.

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του δεύτερου γύρου του διαγωνισμού MITEF Greece  Startup  Competition, που οργανώνει για δεύτερη χρονιά το MIT Enterprise Forum Greece συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της τεχνολογίας, ανακοινώνονται οι 10 ομάδες που προκρίνονται στoν τελικό γύρο του διαγωνισμού.

Οι 10 startups που αναδείχθηκαν μέσα από τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία παρουσίασης των επιχειρηματικών σχεδίων τους ενώπιον αξιόλογων κριτών-μελών της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής είναι, σε αλφαβητική σειρά, οι ακόλουθες:

ARK Analytics

Contadd

EventReception

Insybio Ltd.

Laddroller

Sentio Solutions

StreamOwl

VesselBot

Workathlon

Yodiwo

Το MIT Enterprise Forum Greece έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή των 10 finalists στο ΜΙΤ Bootcamp, που θα γίνει τον Ιούνιο, στη Βοστόνη (Η.Π.Α.). Κατά τη διάρκεια του MIT Bootcamp οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν workshops, να παρουσιάσουν τις εταιρίες τους σε ειδικό Investors Forum, να επισκεφθούν μεγάλες εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας,  αλλά και τις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), και να διασυνδεθούν με την τοπική Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα επιχειρηματιών και επενδυτών.

Σημειώνεται πως οι 3 τελικοί νικητές θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών συγκαταλέγονται: νομική συμβουλευτική υποστήριξη σε Ελλάδα και Η.Π.Α., χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εργαλεία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού κ.α. Ωστόσο βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Η Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2016, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος,  σαν εναρκτήρια εκδήλωση του 4th Hellenic Forum for Science Technology and Innovation. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι 10 ομάδες θα παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό τις ιδέες τους και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες, οι οποίες θα αποδείξουν:

α) σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και

β) προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης και ανταγωνιστικής παρουσίας στη διεθνή αγορά.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απονομής των βραβείων MITEF Greece Startup Competition, είναι δωρεάν απαιτείται όμως η εγγραφή σας. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Finals & Awards Ceremony

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστοσελίδα www.mitefgreece.org και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.