Η εταιρεία που «κέρδισε» την Εθνική Τράπεζα

Η εταιρεία που «κέρδισε» την Εθνική Τράπεζα

Η SourceLair, η εταιρεία παροχής λογισμικού, κατάφερε να αποσπάσει επενδυτικό κεφάλαιο ύψους 200.000 ευρώ.

Πέντε πρώην συμφοιτητές ηλικίας μόλις 23 ετών κρύβονται πίσω από την εταιρεία που «κέρδισε» την Εθνική Τράπεζα.

Ο Μάριος Κόγιας, ο Παρασκευάς Κασιδιάρης, ο Αντώνης Καλιπέτης, ο Θανάσης Δαγκλής και ο Αντώνης Μανούσης  λίγο μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον διαγωνισμό «i-bank καινοτομία και τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας ίδρυσαν την εταιρεία τους – τη SourceLair.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται  στην παραγωγή πρωτοτύπων λογισμικού και στις υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας για δίκτυα και συστήματα.

Σημειώνεται ότι η SourceLair  είχε κερδίσει το 2013 το πρώτο χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ στον 3ο Διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», από τον οποίο προέρχεται η «δεξαμενή» εταιρειών στην οποία επενδύει το NBG Business Seeds.

Όπως ανακοινώθηκε, η Εθνική Τράπεζα θα λάβει ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έναντι ποσού 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με την SourceLair, τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις στην ομάδα της εταιρείας και στις υποδομές της, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας και αναβάθμιση του λογισμικού με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.