Η General Electric μπαίνει δυναμικά στην καταπολέμηση του καρκίνου

Η General Electric μπαίνει δυναμικά στην καταπολέμηση του καρκίνου
epa05118227 FILE) A file photo dated 13 January 2016 showing an erterior view on the General Electric (GE) offices in Baden, Switzerland, 13 January 2016. GE on 22 January 2016 reported a total profit of 6.28 billion USD for 2015, from 5.15 billion USD the previous year. Troubles in the oil industry and at GE's operations catering businesses of gas and oil production brought lower 2015 4th quarter profits of 8 per cent from 5.99 billion USD to 5.52 billion USD. EPA/URS FLUEELER

Η εταιρεία εξαγόρασε τον Ιούλιο την ελβετική Biosafe.

Το τμήμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της General Electric θέλει να εμπλακεί εντονότερα στην προσφορά πολύτιμων εργαλείων για το επερχόμενο κύμα κυτταρικών θεραπειών.

Για το σκοπό αυτό, εξαγόρασε την ελβετική εταιρεία Biosafe νωρίτερα τον Ιούλιο, διευρύνοντας έτσι την παρουσία της στον κλάδο.

Η χρήση κυττάρων για την καταπολέμηση του καρκίνου δεν συγκαταλέγεται στους γνωστότερους τομείς επιχειρηματικής δραστηριοποίησης της GE, όπως είναι π.χ. η παραγωγή ενέργειας και η αεροναυτική. Όμως, ο επικεφαλής του τμήματος υγείας (με ετήσιο τζίρο ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων) του αμερικανικού βιομηχανικού γίγαντα βλέπει άριστες προοπτικές κέρδους εκεί.

Ο Τζον Φλάνερι, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της GE Healthcare, τονίζει ότι η εταιρεία του μόλις εξασφάλισε τον έλεγχο ενός σημαντικού κομματιού της εφοδιαστικής αλυσίδας εξαγοράζοντας τον Όμιλο Biosafe, προμηθευτή συστημάτων επεξεργασίας κυττάρων.

«Θέλουμε να μεγεθύνουμε την επιχειρηματική εμπλοκή μας στον κλάδο των επιστημών ζωής και, ιδιαίτερα, στην αγορά κυτταρικών θεραπειών» είπε σε συνέντευξή του.

«Η κίνησή μας αυτή διπλασιάζει την παρουσία μας στην κυτταρική θεραπεία και πιστεύουμε ότι μπορούμε άνετα να εξασφαλίσουμε μια επιχειρηματική δραστηριοποίηση ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα αυτό μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια».

Η GE αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό που κατέβαλλε για την εξαγορά της Biosafe. Εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας δήλωσε ότι η προσθήκη αυτή θα φέρει 85 νέους εργαζομένους και περίπου 230 πελάτες, διπλασιάζοντας το προσωπικό και τις πωλήσεις στο σκέλος της GE που ασχολείται με την κυτταρική θεραπεία.

Η εμπιστοσύνη της GE στη σχετική τεχνολογία παραμένει αμετάβλητη, παρά τον θάνατο τριών ασθενών που έπασχαν από λευχαιμία σε μια δοκιμή θεραπείας της Juno Therapeutics.

«Οι άνθρωποι ακόμα μαθαίνουν, προφανώς. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την άποψή μας ότι η κυτταρική θεραπεία πρόκειται να μετασχηματίσει θεμελιωδώς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» τόνισε ο Φλάνερι.

Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνες της GE, οι πωλήσεις κυτταρικών θεραπειών θα αγγίξουν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια το 2030, εάν υποτεθεί ότι το μέσο κόστος θεραπείας θα είναι 250.000 δολάρια ανά ασθενή.