Η Google μόλις αγόρασε αυτή τη …hot τεχνολογική startup

Η Google μόλις αγόρασε αυτή τη …hot τεχνολογική startup
epa05060246 The new Pixel C tablet, introduced by Google, is seen in Amsterdam, The Netherlands, 08 December 2015. The new tablet that features a 10 inch display uses Android 6 operating system and can be used with an optional keyboard. Pixel C is available in two versions, with 32GB storage for 499 USD or 64GB storage memory for 599 USD. The keyboard will cost an additional 149 USD. EPA/EVERT ELZINGA Photo:

Η νεοφυής αυτή επιχείρηση παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης για τα προϊόντα Apps for Work της Google.

Η Google έχει πλέον έναν νέο εικονικό εκπαιδευτή που θα διδάσκει στους πελάτες πώς να χρησιμοποιούν τα δικά τους προϊόντα Apps for Work της Google.

Ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι εξαγόρασε μια μικρή startup, τη Synergyse, η οποία ανέπτυξε εκπαιδευτικό λογισμικό για χρήστες Google Apps το 2013. Αυτό το λογισμικό τους ενημερώνει για νέα χαρακτηριστικά των εφαρμογών και δίνει οδηγίες ως προς τη χρήση των προϊόντων. Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Σε ανάρτησή της, η Google δήλωσε: «Δεδομένου του ενθουσιασμού που υπάρχει ήδη για την Synergyse, θέλουμε να επεκτείνουμε αυτή την υπηρεσία σε όλους τους πελάτες μας. Γι’ αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Synergyse θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Google κι ότι πρόθεσή μας είναι να καταστήσουμε το προϊόν διαθέσιμο ως ενσωματωμένο κομμάτι των Google Apps αργότερα φέτος».

Οι πελάτες των εκπαιδευτικών υπηρεσιών της Synergyse μπορούν να διαβάζουν, να ακούν ή να παρακολουθούν διδακτικό υλικό (γραπτό, ηχητικό, βίντεο) ως προς το πώς να χρησιμοποιούν Google Apps όπως τα Google Docs και Google Slides.

Σε ανάρτησή ιστολογίου της, η Synergyse επισημαίνει ότι η υπηρεσία της έχει χρησιμοποιηθεί από πάνω από 4.000.000 ανθρώπους και 3.000 οργανισμούς. Μέχρι πρότινος, οι πελάτες πλήρωναν την startup για το λογισμικό, αλλά πλέον αυτό θα προσφέρεται δωρεάν από την Google.

Η εξαγορά είναι άλλο ένα παράδειγμα της προσπάθειας που καταβάλλει η Google να αναδειχθεί σε πάροχο επιχειρηματικής τεχνολογίας.