Η Υψηλή Μόδα του Μάριο Τεστίνο

Η Υψηλή Μόδα του Μάριο Τεστίνο

Η έκθεση του Μάριο Τεστίνο αποτελεί την τέλεια αφορμή για να κάνετε ένα ταξίδι που θα θυμάστε για πάντα.

Στη Λίμα του Περού λειτουργεί από το 2012 το εξαιρετικό μουσείο MATE του διάσημου φωτογράφου Μάριο Τεστίνο,  όπου μπορεί κανείς να δει όλες, σχεδόν, τις συλλογές του φωτογράφου. Και αυτήν την εποχή φιλοξενεί τη μοναδική έκθεση «Alta Moda».

Alta Moda σημαίνει «Υψηλή Μόδα» στα ισπανικά.  Η Υψηλή Μόδα του Μάριο Τεστίνο εξυπηρετεί ως ένας άλλος φόρος τιμής στις παραδοσιακές φορεσιές  του Περού. «Προσπάθησα να δείξω όσο περισσότερη ιστορία και εποχή μπορούσα σε κάθε ένα από τα στιγμιότυπα. Είναι παραδοσιακά ρούχα από την καθημερινότητα του Περού, αλλά και γιορτινά», λέει ο φωτογράφος.

Σε ένα, πρότυπα, συντηρημένο, διατηρητέο κτίριο του 19ου αιώνα που βρίσκεται στην πιο boho γειτονιά της πρωτεύουσας του Περού, την Barranco, ο Μάριο Τεστίνο έχει στήσει ένα «μνημείο» για τη δουλειά του, βοηθώντας έτσι την πατρίδα του, το Περού, να προσελκύσει, για έναν ακόμα λόγο, επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Ναι. Ίσως το Περού είναι λίγο μακριά. Ίσως, μάλιστα, δεν προλαβαίνετε να προγραμματίσετε ένα τέτοιο ταξίδι μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη που σταματά η έκθεση. Όμως, μην ανησυχείτε: η έκθεση θα μεταφερθεί το φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη.

Επίσης κυκλοφορεί ήδη ένα φωτογραφικό coffee-table book με όλες τις φωτογραφίες της έκθεσης. Το κακό είναι ότι η συλλογή αντικειμένων και κοσμημάτων, που έχει εμπνευστεί ο φωτογράφος από τη συγκεκριμένη έκθεση, διατίθεται, προς το παρόν, μόνο στο πωλητήριο του Μουσείου MATE στη Λίμα. Κι υπάρχουν κάποιοι που θα τα ήθελαν όλα, τώρα…

1/8