Η κρίση σηκώνει… κρέμα γάλακτος

Η κρίση σηκώνει… κρέμα γάλακτος

Τι κάνει την παχυντική κρέμα γάλακτος να είναι το γαλακτοκομικό προϊόν που παρουσίασε αύξηση πωλήσεων το 2012;

Το 2012 υπήρξε μία καταστροφική χρονιά για το σύνολο της γαλακτοβιομηχανίας. Δεν υπήρξε κατηγορία προϊόντων που να μην εμφάνισε μείωση πωλήσεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Και δεν μιλάμε για «πολυτελή» προϊόντα όπως το σοκολατούχο γάλα, ή τα εξειδικευμένα γάλατα και γιαούρτια με προβιοτικά ή βιταμίνες που στη σημερινή μέρα ίσως να σου μπουν και δεύτερες σκέψεις για να τα αγοράσεις λόγω τιμής.

Ακόμη και το ταπεινό γιαουρτάκι και το λευκό γάλα του ενός ευρώ παρουσίασαν πτώση η οποία συνεχίσθηκε για πέμπτη, σχεδόν, συνεχόμενη χρονιά.

Από αυτή τη λαίλαπα -σε αρκετές κατηγορίες η πτώση είναι πάνω από 10%- διασώζεται η πάλαι ποτέ κλασική κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε: D&G όπως… Deal & Gain;

Όταν όλα τριγύρω της μένουν στο ράφι του ψυγείου, αυτή καταφέρνει και αυξάνει τις πωλήσεις της έστω και σε ποσοστό 1,1% για το 2012 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μετρήσεων.

Ποια είναι μαγική συνταγή της; Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου είναι ένα από τα βασικά προϊόντα που ευνοήθηκαν από την επιστροφή της σπιτικής κατσαρόλας αλλά και από την μόδα της «τηλεμαγειρικής» και της άνθισης των περιοδικών με συνταγές. Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν σε όλες τις εκπομπές που υπάρχει «τοποθέτηση προϊόντος» και μία κουζίνα το πιθανότερο είναι θα υπάρξει και ένα κοντινό της κάμερας σε μια συσκευασία κρέμα γάλακτος.

Η μακρά διάρκεια ζωής της αλλά και η σταθερή και ελαφρά ανοδική πορεία της κατηγορίας έχει οδηγήσει στο να δραστηριοποιούνται σχεδόν διπλάσιος αριθμός εταιρειών σε σχέση με αυτό που δραστηριοποιούνται στο γάλα ή στο γιαούρτι.