Η Μαντόνα γιορτάζει και κάνει έρανο για τα παιδιά του Μαλάουι

Η Μαντόνα γιορτάζει και κάνει έρανο για τα παιδιά του Μαλάουι

Ενόψει των 60ών γενεθλίων της η διάσημη τραγουδίστρια στοχεύει να συγκεντρώσει 60.000 δολάρια.

Η Μαντόνα άρχισε χθες έρανο με στόχο να συγκεντρώσει 60.000 δολάρια ώστε να στηρίξει το έργο της για την ανακούφιση των παιδιών στο Μαλάουι και ήδη συγκέντρωσε περισσότερα από 10.000 μέσα στο πρώτο 24ωρο.

Η τραγουδίστρια του «Rebel Heart», που έχει υιοθετήσει τέσσερα παιδιά από την αφρικανική αυτή χώρα την τελευταία δεκαετία, δήλωσε ότι κάθε συνεισφορά θα δοθεί στο ακέραιο στο αγροτικό ορφανοτροφείο Home of Hope (Σπίτι της Ελπίδας) που στηρίζει η φιλανθρωπική της οργάνωση-ταμείο Raising Malawi.

Η αμερικανίδα ντίβα θα συνεχίσει τον έρανό της κατά τη διάρκεια του Αυγούστου μέσω της σελίδας της στο Facebook ενόψει των 60ών της γενεθλίων στις 16 Αυγούστου. «Για τα γενέθλιά μου δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο δώρο από το να συνδέσω όλη μου την οικογένεια με αυτή την όμορφη χώρα και τα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μας περισσότερο. Κάθε δολάριο που θα συγκεντρωθεί θα πάει απευθείας σε γεύματα, σε σχολεία, σε στολές και σε περίθαλψη», έγραψε η Μαντόνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν ήδη προσφέρει 11.000 δολάρια από τα 60.000 που είναι ο στόχος.

Η Μαντόνα ίδρυσε το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ταμείο Raising Malawi το 2006 με στόχο την παροχή προγραμμάτων υγείας και εκπαίδευσης, κυρίως για κορίτσια. Το 2017 υιοθέτησε δύο τετράχρονα δίδυμα κοριτσάκια από το Μαλάουι, την Εστέρ και τη Στέλα και άνοιξε πέρυσι το παιδιατρικό νοσοκομείο Mercy James, στο οποίο έδωσε το όνομα ενός από τα τέσσερα παιδιά που έχει υιοθετήσει από το Μαλάουι. Η παιδιατρική μονάδα Mercy James στο Μπλαντάιρ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, έχει 50 κλίνες και δυνατότητα να τις διπλασιάσει.

Η Μαντόνα έχει επίσης δύο θετά παιδιά από το Μαλάουι, τον Ντέιβιντ Μπάντα και τη Μέρσι Τζέιμς, και τα βιολογικά της παιδιά, τη Λούρδες και τον Ρόκο από προηγούμενες σχέσεις της.