Οι μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα είναι στο Fortune

Οι μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα είναι στο Fortune

Δείτε όλη τη λίστα, τους πίνακες και τα στατιστικά στο νέο τεύχος του Fortune αυτό το Σάββατο με την Επένδυση.

Για ακόμη μια χρονιά το Fortune παρουσιάζει τη λίστα με τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, βάσει κύκλου εργασιών.

Στο φετινό αφιέρωμα μπορείτε να διαβάσετε την ανάλυση για την «ακτινογραφία» του ελληνικού επιχειρείν, να δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε πωλήσεις και κέρδη και ποιοι κλάδοι της οικονομίας κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην κρίση.

Μερικά χρήσιμα συμπεράσματα:

– Ο συνολικός κύκλος εργασιών των 100 μεγαλύτερων ομίλων και εταιρειών το 2015 υποχώρησε κατά 3,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 79,2 δισ. ευρώ, πτώση που προήλθε κυρίως από τους δύο ομίλους διύλισης. Συνολικά, 53 επιχειρήσεις κατέγραψαν άνοδο και 47 πτώση εσόδων.

2. Τα συνολικά ΚΠΤΦΑ ενισχύθηκαν κατά 15,8%, στα 7,24 δισ. ευρώ, με το 90% σχεδόν των εταιρειών να βελτιώνουν τα αποτελέσματα του 2014.

3. Ο συνολικός δανεισμός παρέμεινε στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας οριακή υποχώρηση 0,8%, στο ύψος των 25,6 δισ. ευρώ. Η λίστα των 100 εμφάνισε ισοκατανομή μεταξύ των ομίλων-εταιρειών με άνοδο και πτώση του δανεισμού τους (36 και 38 αντίστοιχα), ενώ 26 εταιρείες δεν εμφάνισαν δανειακές υποχρεώσεις την τελευταία διετία.

Δείτε όλη τη λίστα στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με την εφημερίδα «Επένδυση».