Οι μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα είναι στο νέο τεύχος του Fortune

Οι μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα είναι στο νέο τεύχος του Fortune

To μεγαλύτερο τεύχος της χρονιάς, με τη λίστα των 100 μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου σε όλα τα περίπτερα. 

Για ακόμη μια χρονιά, το περιοδικό Fortune δημοσιεύει τη λίστα με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας.  Συγκεντρώσαμε και επεξεργαστήκαμε σε συνεργασία με την Infobank – Hellastat τους ισολογισμούς από περισσότερες από 200 εταιρείες, παρουσιάζοντας τις 100 μεγαλύτερες βάσει κύκλου εργασιών για το 2017.

Το φετινό αφιέρωμα περιλαμβάνει:

– Aναλυτικούς πίνακες με οικονομικά στοιχεία και δείκτες για 100 εταιρείες.

– Ανάλυση των εταιρειών σε ομίλους και θυγατρικές και «σπάσιμο» σε κλάδους δραστηριότητας.

– Πίνακες με τις εταιρείες που εμφάνισαν τις καλύτερες επιδόσεις, new-comers στη λίστα, αλλά και τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα.

– Ανάλυση της ελληνικής αγοράς για το 2017 – 2018

Ο πίνακας περιλαμβάνει τους 100 μεγαλύτερους ομίλους και εταιρείες βάσει κύκλου εργασιών για το 2017 που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που παρατίθενται προέρχονται από την επεξεργασία των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων τόσο σε επίπεδο ομίλου (ενοποιημένα στοιχεία), όσο και σε εταιρικό επίπεδο.

Για την κατάρτιση του πίνακα χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από οικονομικές καταστάσεις που έχουν δημοσιευθεί έως τις 20/10/2018, τα οποία αφορούν τη διαχειριστική χρήση 2017 (η πλειονότητα με λήξη την 31η/12/2017). Τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν όπως δημοσιεύθηκαν, ενώ δεν έγιναν προσαρμογές σε περιπτώσεις χρήσεων με διάρκεια διαφορετική των 12 μηνών.

Λόγω της καθυστέρησης δημοσιοποίησης των οικονομικών δεδομένων η λίστα και η επεξεργασία της χρειάστηκε να εκπονηθούν τρεις φορές μέχρι να έχουμε το τελικό δείγμα των εταιρειών, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα σημαντική.

Περισσότερα για τη λίστα και τη μεθοδολογία της έρευνας Fortune 100, στο νέο τεύχος του Fortune, που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή στα περίπτερα όλης της Ελλάδας!