Η Microsoft φέρνει το Skype εκεί που δεν έχει πάει ποτέ

Η Microsoft φέρνει το Skype εκεί που δεν έχει πάει ποτέ
epa02725538 A ballpen points to a screen showing the logos of US software company Microsoft and internet phone service Skype, Berlin, Germany 10 May 2011. According to media reports 10 May, Microsoft is close to a deal to buy Skype. EPA/Franz-Peter Tschauner

Η τεχνολογική εταιρεία δίνει τα χέρια με την BMW για μια συνεργασία - έκπληξη.

του Τζόναθαν Βάνιαν

Οι οδηγοί, πλέον, έχουν άλλον έναν λόγο για να αποσπάται η προσοχή τους ενώ οδηγούν από και προς τη δουλειά.

Η Microsoft δήλωσε την Πέμπτη ότι η διαδικτυακή τηλεφωνική υπηρεσία Skype for Business θα είναι σύντομα διαθέσιμη στα μοντέλα της BMW που διαθέτουν το σύστημα iDrive της εταιρείας.

Το iDrive είναι το σύστημα κομπιούτερ της BMW, με οθόνη που επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει λειτουργίες όπως οι χάρτες και το ραδιόφωνο.

Η Microsoft προωθεί ενεργά το Skype for Business σε εταιρικούς πελάτες εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Amazon και η Google.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Amazon λάνσαρε την υπηρεσία video conferencing με την επωνυμία Chime, ενώ η Google εξέλιξε την υπηρεσία Hangouts για βίντεο και chat τον Μάιο, ώστε να απευθύνεται πιο στοχευμένα σε εταιρικούς πελάτες.

Μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες φωνητικής συνομιλίας της Amazon και της Google δεν έχουν καταστεί διαθέσιμες για συστήματα αυτοκινήτων όπως το iDrive της BMW. Όμως, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Google που εστιάζει στο λογισμικό Android Auto για την υποστήριξη των συστημάτων ψυχαγωγίας αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Fiat Chrysler.

Η υπηρεσία θα λανσαριστεί πρώτα στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Microsoft παρουσίασε μια έκδοση του Skype ειδικά για την Ινδία, για την υποστήριξη περιοχών της χώρας όπου υπάρχει περιορισμένη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πηγή: fortune.com