Η νέα αγορά αξίας 80 δισ. δολαρίων που θέλει να «αλώσει» η Amazon

Η νέα αγορά αξίας 80 δισ. δολαρίων που θέλει να «αλώσει» η Amazon
SEATTLE, WA - JUNE 18: Amazon.com founder and CEO Jeff Bezos presents the company's first smartphone, the Fire Phone, on June 18, 2014 in Seattle, Washington. The much-anticipated device is available for pre-order today and is available exclusively with AT&T service. (Photo by David Ryder/Getty Images)

Το νέο εγχείρημα του Τζεφ Μπέζος.

Φαίνεται πως η Amazon μπαίνει στην αγορά φαγητού. Σύμφωνα με την «The Wall Street Journal» ο γίγαντας του λιανικού εμπορίου ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτη της εταιρείας τροφίμων μέχρι τα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα δικά της προϊόντα. Η «Happy Belly» θα προσφέρει τα πάντα από λάδι μέχρι τσάι, η «Wickedly Prime» επικεντρώνεται σε snacks. Την ίδια στιγμή ακούγεται πως θα υπάρξει μια ακόμα εταιρεία που θα έχει είδη σπιτιού όπως η σειρά «Presto» με προϊόντα όπως απορρυπαντικά πλυντηρίου και η «Mama Bear» με προϊόντα για μωρά (παιδικές τροφές και άλλα.)

Να σημειωθεί πως η Amazon έχει πουλήσει αντίστοιχα προϊόντα στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου χαρτιού τουαλέτας και μπαταριών, αλλά αυτή είναι η πρώτη της προσπάθεια στην αγορά τροφίμων. Και αυτό προκαλεί αίσθηση.

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση, αφού η αγορά τροφίμων ξεπερνά τα 2,14 τρισ. παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι η αξία μόνο των private-label  προϊόντων φτάνει τα 80 δισ. δολάρια. Παρόλ’ αυτά, η Amazon δεν έχει σχολιάσει ακόμα κάτι.

Σε τι υπερισχύει όμως η Amazon σε σχέση με τις άλλες εταιρείες; Έχει πολύ περισσότερα δεδομένα στα χέρια της σχετικά με τα τρόφιμα τα οποία πωλούνται μέσω της πλατφόρμας από οποιονδήποτε άλλον – είναι σε θέση να γνωρίζει ποια κατηγορία πουλάει περισσότερο και θα μπορούσε να προβλέψει τις τάσεις απλά κοιτάζοντας τα εσωτερικά δεδομένα της.

Επίσης, δεν χρειάζεται να έχει διαφημίσεις ή να ανταγωνίζεται για χώρο στα παντοπωλεία – και το καλύτερο; Έχει τη δική της υπηρεσία διανομής τροφίμων σε ορισμένες περιοχές. Υπό την προϋπόθεση αυτή η δοκιμαστική λειτουργία είναι επιτυχής, και μπορεί σύντομα τα προϊόντα της Amazon καλύπτουν όλες τις πτυχές της ζωής μας.