Οι πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου

Οι πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου

Οι κάτοικοι της Ισλανδίας κοιμούνται ήσυχοι. 

Ψάχνετε την ειρήνη; Ίσως ήρθε η στιγμή να μετακομίσετε στην Ισλανδία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης,το αραιοκατοικημένο νησί στη μέση του Βόρειου Ατλαντικού κατέχει τη θέση πιο ειρηνικής χώρα στον κόσμο.

Το Ινστιτούτο κυκλοφόρησε τον κατάλογο με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνη (Global Peace Index Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης) για το 2015, ο οποίος κατατάσσει 162 χώρες σε όλο τον βάσει διάφορων παραγόντων όπως την εγκληματικότητα, τις συγκρούσεις και τον βαθμό της στρατιωτικοποίησης.

Τις έξι απ’ τις δέκα θέσεις κατείχαν ευρωπαϊκές χώρες, με τη Δανία και την Αυστρία να έρχονται στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

«Η Ευρώπη διατηρεί τη θέση της ως η πιο ειρηνική περιοχή του κόσμου, εξαιτίας της έλλειψης εγχώριων και εξωτερικών συγκρούσεων» αναφέρει η έκθεση.

Στις χώρες με που μαστίζονται από επιθέσεις βρέθηκαν οι Ουκρανία, Λιβύη, η οποία έχει «βυθιστεί σε ένα χαμηλού επιπέδου εμφύλιο πόλεμο μεταξύ ισλαμιστών και εθνικιστικών ομάδων» σύμφωνα με την έκθεση, Συρία, Ιράκ, Νότιο Σουδάν και Αφγανιστάν.

Τέλος, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν πολύ χαμηλά στη λίστα σημειώνοντας κακές επιδόσεις όσον αφορά την στρατιωτικοποίηση, τις ανθρωποκτονίες και το φόβο της βίας. Η κατάταξή της βελτιώθηκε κάπως από το προηγούμενο έτος, όμως, και βρέθηκε στην 94η απ’ την 101η.