Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στηρίζει τους νέους

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στηρίζει τους νέους

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας έρχεται να αναδείξει τους πιο δημιουργικούς νέους. 

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ανακοινώσει την έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Το «ideatree» είναι μια πρωτοβουλία με στόχο να αναδείξει και να υποστηρίξει τις ιδέες των νέων ανθρώπων. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους νέους 16-35 ετών που διαμένουν στην Ελλάδα, καθώς και σε νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στη χώρα μας, επιβραβεύοντας τους καλύτερους ομάδες, παρέχοντας τους την απαραίτητη καθοδήγηση για επαγγελματική πρόοδο και χρηματικά έπαθλα αξίας 25.000€.  Έχετε μια ιδέα; Τώρα μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε.

Διαβάστε ακόμα: Πέντε Έλληνες του Λονδίνου κάνουν «Reload» στην εξωστρέφεια

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους, οι οποίες πρέπει να κινούνται γύρω από τις θεματικές της α) Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, β) Ενέργεια & Περιβάλλον, γ) Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ), δ) Τουρισμός & Πολιτισμός και ε) Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα: Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αλλάζει

Τέλος, κύριοι στόχοι του διαγωνισμού είναι:

1. Η ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στον νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας
2. Η προώθηση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της
3. Η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας