Ικανοποίηση Βενιζέλου για την προσέγγιση με την τρόικα

Ικανοποίηση Βενιζέλου για την προσέγγιση με την τρόικα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στη θετική έκβαση στο θέμα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, αλλά και την ελληνική προεδρία.

Λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέγγιση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ με την τρόικα, λέγοντας πως συνδυάζεται με τις γενικότερες επιλογές που κάνει η Ε.Ε. στον τομέα της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας.

«Δεν μπορεί, ρητορικά, να τασσόμαστε πολιτικά υπέρ της αμυντικής βιομηχανίας και μετά να δημιουργούνται προβλήματα νομικά ή τεχνικά. Χαίρομαι που αυτό ετέθη και πηγαίνουμε σε λύση», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε ακόμη για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει τη διεύρυνση της Ε.Ε. και την ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Αναφερόμενος, ειδικότερα στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι δεν πρόκειται για ένα διμερές ζήτημα, ούτε για ένα ζήτημα που αφορά μόνο το όνομα, αλλά για ένα βαθύτερο ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου, διεθνές ζήτημα στο πλαίσιο του ΟΗΕ και πανευρωπαϊκό ζήτημα κριτηρίων της Κοπεγχάγης που όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να πληρούν.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί επί ελληνικής Προεδρίας θα αρχίσει η ενταξιακή διαπραγμάτευση της Σερβίας με την Ε.Ε. «Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, όχι μόνο για την ενσωμάτωση της Σερβίας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένου και του Κοσόβου, γιατί με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται ο ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας» ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: ΤτΕ: «Ναι στην μείωση δαπανών, όχι στην υπερφορολόγηση»