iPhone vs Android

iPhone vs Android

Μία έρευνα για τους χρήστες smartphone και τις συνήθειές τους.

Μία πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Experian Marketing Services σε χρήστες έξυπνων τηλεφώνων κατέδειξε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, τόσο για τη χρήση των smartphones γενικά, όσο και για τις διαφορές ανάμεσα στους χρήστες συσκευών iPhone και Google Android.

Καταρχάς, ο μέσος αμερικανός ενήλικας ξοδεύει κατά μέσο όρο 58 λεπτά ημερησίως ασχολούμενος με τη συσκευή του. Από αυτόν το χρόνο, το 26% αφιερώνεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες, 20% στην αποστολή μηνυμάτων, και 16% στη χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, ένα 16% του χρόνου χρήσης πηγαίνει στην πλοήγηση του διαδικτύου, ενώ η αποστολή email και τα παιχνίδια καταλαμβάνουν το 9% και το 8% του χρόνου αντίστοιχα.

Διαβάστε: Η ολική επαναφορά της Apple

Η έρευνα έδειξε σαφείς διαφορές ανάμεσα στις συνήθειες των χρηστών των δύο λειτουργικών συστημάτων. Το εντυπωσιακότερο εύρημα είναι ότι οι χρήστες του iPhone χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους μία ώρα και 15 λεπτά καθημερινά, δηλαδή 26 λεπτά περισσότερο από τους χρήστες του Android.

Επιπλέον, όσοι έχουν λειτουργικό Android αφιερώνουν 28% του χρόνου χρήσης σε τηλεφωνικές συνομιλίες, έναντι μόνο 22% όσων έχουν iPhone, ενώ και ο χρόνος πλοήγησης στο διαδίκτυο είναι συγκριτικά μεγαλύτερος για τους πρώτους (16%) έναντι των δεύτερων (12%). Όμως, οι χρήστες iPhone ξοδεύουν συγκριτικά μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού χρόνου χρήσης του τηλεφώνου για την αποστολή μηνυμάτων (22% έναντι 16%) και email (10% έναντι 8%) σε σχέση με τους κατόχους Android.