Ήρθε το Snapchat για επαγγελματίες

Ήρθε το Snapchat για επαγγελματίες

Η μόδα των μηνυμάτων που αυτοκαταστρέφονται περνάει στην business μορφή της.

Το Snapchat έχει ήδη αποκτήσει εκατομμύρια φίλους στις ΗΠΑ αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Είναι η εφαρμογή που επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων, τα οποία μόλις διαβαστούν αυτοκαταστρέφονται. Η χρήση του όμως αφορά κυρίως εφήβους κι όχι μεγαλύτερους σε ηλικία χρήστες.

Το κενό αυτό επιδιώκει να καλύψει ένας πρώην εργαζόμενος της εταιρείας AOL, ο Τζον Μπροντ, ο οποίος παρουσίασε το Confide, τη «βελτιστοποιημένη εφαρμογή για επαγγελματίες και ανθρώπους των επιχειρήσεων», όπως ο ίδιος είπε.

Αυτά τα «off the record» μηνύματα μπορούν να αντικαταστήσουν τα «παραδοσιακά» πλέον μηνύματα, email ή τηλεφωνικές συνομιλίες, να μεταφέρουν την πληροφορία, και μόλις αναγνωστούν να αυτοκαταστραφούν.

Διαβάστε ακόμη: Πέντε προβλέψεις για τα social media το 2014

Δεν υπάρχει όριο λέξεων για κάθε μήνυμα, ενώ για λόγους ασφαλείας η εφαρμογή διαθέτει ειδική λειτουργία που αποτρέπει τα screenshots.

Πρόσφατα, πάνω από 4,5 εκατομμύρια λογαριασμοί του Snapchat παραβιάστηκαν από χάκερ, οι οποίοι ανέβασαν στο ίντερνετ κομμάτι των πληροφοριών που υπέκλεψαν, με σκοπό να καταδείξουν τα κενά ασφαλείας.

Τώρα, με το «Snapchat των business», είναι πέρα από βέβαιο ότι τέτοιου επιθέσεις θα γίνουν εντονότερες. Ο λόγος είναι, φυσικά, αυτονόητος…