Ηττήθηκε ο Τραμπ σε Ουαϊόμινγκ και Ουάσινγκτον

Ηττήθηκε ο Τραμπ σε Ουαϊόμινγκ και Ουάσινγκτον

Παρέμβαση των μυστικών υπηρεσιών για να προστατέψουν τον Τραμπ κατά την διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

 

Ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ έχασε χθες στις ρεπουμπλικανικές συνελεύσεις (caucus) στην πολιτεία Ουαϊόμινγκ και στην ομοσπονδικαή πρωτεύουσα, Ουάσινγκτον, αλλά εξακολουθεί να παραμένει πρώτος στην κούρσα για το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στο Ουαϊόμινγκ, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ προηγείται με εννέα από τους 12 εκλέκτορες που επρόκειτο να αναδειχθούν σε αυτή τη δυτική πολιτεία, με περίπου το 66% των ψήφων, αφήνοντας πίσω τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο (19,5%) και τον Ντόναλντ Τραμπ (7,2%). Στην Ουάσινγκτον, τον πολιτικό μικρόκοσμο που υποστηρίζει περισσότερο τους Δημοκρατικούς από τους Ρεπουμπλικάνους στις εθνικές εκλογές, ο Ρούμπιο επικράτησε του Τζον Κέισικ με 37,3% έναντι 35,5% που έλαβε ο κυβερνήτης του Οχάιο, ενώ ο Τραμπ είναι στην τρίτη θέση με 13,8%.

Νέα επεισόδια σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Αστυνομικοί των μυστικών υπηρεσιών όρμησαν χθες στην εξέδρα για να προστατέψουν τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, μια μέρα μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του και αντιτιθέμενων σε αυτόν σε μια συγκέντρωση στο Σικάγο. Ο 69χρονος μεγιστάνας έσκυψε στην εξέδρα όπου πραγματοποιούσε την ομιλία του και τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών έτρεξαν γύρω του, όταν ένας άνδρας όρμησε στο πόντιουμ που είχε στηθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Ντέιτον του Οχάιο.

Την Παρασκευή διαδηλωτές, πολλοί μεταξύ αυτών υποστηρικτές του γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς και ακτιβιστές του αντιρατσιστικού κινήματος Black Lives Matter είχαν καταφέρει να συγκεντρωθούν μέσα στον αθλητικό χώρο του Πανεπιστημίου του Ιλινόι, στο Σικάγο, όπου ο επιχειρηματίας επρόκειτο να μιλήσει νωρίς το βράδυ, απειλώντας να διαταράξουν τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης. Ο Τραμπ κατηγόρησε τους υποστηρικτές του Σάντερς για τα επεισόδια στο Σικάγο, τον οποίο αποκάλεσε ο “κομμουνιστής φίλος μας”.