Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ διαβεβαιώνει ο Μανιάτης

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ διαβεβαιώνει ο Μανιάτης

Θα προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Καμία αύξηση δεν θα υπάρξει στα τιμολόγια της ΔΕΗ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ εκτίμησε ότι από την πώληση του 30% της επιχείρησης, θα ωφεληθεί τόσο ο καταναλωτής όσο και η ρευστότητα της «μεγάλης» ΔΕΗ.

Ο κ. Μανιάτης έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, που πριν από 15 χρόνια ιδιωτικοποίησε το 30% της δημόσιας επιχείρησης ενέργειας και πλέον έχει τετραπλάσια έσοδα, ενώ ταυτόχρονα είναι μεγάλος επενδυτής στη λατινική Αμερική. Όπως υποστήριξε, η ΔΕΗ μπορεί να γίνει μεγάλος «παίκτης» στα Βαλκάνια.

Για την απεργία της ΓΕΝΟΠ, εξέφρασε την ελπίδα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα συμπεριφερθεί με απόλυτη υπευθυνότητα, έναντι του διακυβεύματος που είναι η ηρεμία της κοινωνίας. «Έχουμε τις διαδικασίες για να αποφύγουμε το μπλακ άουτ» είπε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την κοινωνική ηρεμία και την ομαλή διεξαγωγή της οικονομικής δραστηριότητας. «Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της όλα τα νομικά εργαλεία» πρόσθεσε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία, καθώς η ενδεχόμενη προσφυγή είναι στις αρμοδιότητες της ΔΕΗ.

«Τα συνδικάτα δεν πρέπει να είναι υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ»
«H κυβέρνηση θα προστατέψει το δημόσιο συμφέρον» διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ και το ενδεχόμενο επιστράτευσης. «Τα συνδικάτα θα πρέπει να πάψουν να είναι υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε, επικρίνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του.

«Την Ελλάδα δεν την κυβερνούν συντεχνίες, ούτε μπορεί να συμμετέχει κάποιος, που δεν έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, στις κυβερνητικές αποφάσεις» είπε η κ. Βούλτεψη αναφερόμενη στα συνδικάτα, ενώ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης τόνισε πως είναι επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία «δεν δέχεται τα μονοπώλια».

Διαβάστε ακόμη: 

ΓΕΝΟΠ: «Δεν θα προκύψουν μπλακ-άουτ από την απεργία»

To πρόγραμμα για τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ

«Κόκκινο πανί» η «μικρή ΔΕΗ» για τη Βουλή

«Παγώνουν» για το δεύτερο εξάμηνο οι χρεώσεις για το τέλος ΑΠΕ