Κατακόρυφη πτώση της ΧΑ σε νέα δημοσκόπηση

Κατακόρυφη πτώση της ΧΑ σε νέα δημοσκόπηση

Κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μειώθηκε το ποσοστό της μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι.

Ισχυρή πτώση καταγράφουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο NewsΙt, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.  Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου και δείχνει επίσης υπεροχή της ΝΔ (21%) έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ (19,2%), σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου.

Ειδικότερα, η ΧΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 6,8%, σε σχέση με το 10,8%, που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο. Επιπλέον, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 81% εκτιμούν ότι δεν πρόκειται περί δημοκρατικού κόμματος. Σε ποσοστό, δε, 69% διατυπώνουν την πεποίθηση ότι είναι κόμμα που κομίζει ναζιστική ιδεολογία. Μάλιστα, σε ποσοστό 74% οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα περιστατικά βίας του τελευταίου χρονικού διαστήματος αποτελούν τμήμα οργανωμένου σχεδίου.

Διαβάστε ακόμη: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Νίκος Δένδιας

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, 39 στους εκατό ερωτηθέντες – ψηφοφόρους της ΧΑ δήλωσαν ότι κριτήριο για την επιλογή τους ήταν η οργή προς το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Πλέον των 20 στους εκατό (21%), ωστόσο, δήλωσαν πως εκτιμούν ότι η ΧΑ είναι ναζιστικό κόμμα και πως συνειδητά την ψήφισαν ως τέτοιο.

Στη δημοσκόπηση πρώτο κόμμα εμφανίζεται η ΝΔ με ποσοστό 21%, δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2%, τρίτη έρχεται η ΧΑ με 6,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%.

Ποιος μπορεί να «μαυρίσει» τη Χρυσή Αυγή;