Κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους κοντά στα τουρκικά σύνορα

Κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους κοντά στα τουρκικά σύνορα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο.

Τουρκικά F-16 κατέρριψαν σήμερα πολεμικό Ρωσικό αεροσκάφος που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους, δήλωσε στο Reuters Τούρκος στρατιωτικός.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή δείχνουν δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτα μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Πηγές της τουρκικής προεδρίας δήλωσαν ότι το αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη από τα τουρκικά F-16 ήταν ένα Su-24 ρωσικής κατασκευής. Mάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ανήκει στην ρωσική πολεμική αεροπορία και είναι ένα Su-24.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.