Κοινωνικό μέρισμα: Περισσότεροι από 1,5 εκατ. πολίτες επισκέφθηκαν την πλατφόρμα σε 24 ώρες

Κοινωνικό μέρισμα: Περισσότεροι από 1,5 εκατ. πολίτες επισκέφθηκαν την πλατφόρμα σε 24 ώρες

Εγκρίθηκαν 216.904 αιτήσεις μέσα σε μία ημέρα. Δείτε ποια στοιχεία πρέπει να συμπληρώσετε στην αίτηση.

«Φωτιά» έχει πάρει από τη Δευτέρα η ιστοσελίδα για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα.

Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο περίπου 1.530.000 μοναδικοί χρήστες εισέβαλαν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας πρόνοιας μέχρι τις 6 το απόγευμα είχαν εγκριθεί 216.904 αιτήσεις και υπήρχαν σε «αναμονή» άλλες 150.000 αιτήσεις για επεξεργασία σε δεύτερο χρόνο.

Σημειώνεται πως ο διαδικτυακός τόπος koinonikomerisma.gr για την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή μερίσματος, άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017 και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017.

Το κοινωνικό μέρισμα, που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 3,4 εκατομμυρίων δικαιούχων πριν από τα Χριστούγεννα, θα κυμαίνεται από 250 έως 1.350 ευρώ.

Ποια στοιχεία πρέπει να συμπληρώσετε στην αίτηση

Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Θα σας ζητηθεί επίσης να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή των στοιχείων που αφορούν εσάς, την/τον σύζυγό σας και τα προστατευόμενα τέκνα σας.

Επίσης, θα πρέπει να δηλώσετε έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Σε αντίθετη περίπτωση, δε θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμα και αν πληροίτε τα κριτήρια. Για τον λόγο αυτό, προτείνεται να χρησιμοποιήσετε τυχόν δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή είσπραξης σύνταξης ή επιδομάτων (ανεργίας, ΚΕΑ κτλ), ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό σας. Τα οικονομικά/περιουσιακά στοιχεία θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν είναι δυνατή.