«Κλείδωσε» και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια

«Κλείδωσε» και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια
Εκπρόσωποι επιχειρηματιών και μέλη της επιτροπής για την διαδικασία της δημοπράτησης και διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών, προσέρχονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, Αθήνα Τρίτη 30 Αυγούστου 2016. Με οκτώ υποψηφιότητες ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η δημοπρασία για τη διεκδίκηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών μετά την απόρριψη από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού της υποψηφιότητας της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε. (E RADIO-TV), από ενστάσεις που κατατέθηκαν επί της εγκυρότητας της εγγυητικής επιστολής που προσκόμισε, η οποία ήταν διάρκειας 36 ημέρων και όχι 365, όπως έπρεπε, ενώ επιπλέον ήταν μεταβιβάσιμη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Προχωρά υπό απόλυτη μυστικότητα η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών - Σε λίγες ώρες οι τελικές ανακοινώσεις, ασφαλιστικά μέτρα από STAR και Alpha

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η διαδικασία πλειοδοτικής δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Νωρίτερα, δικαστικός επιμελητής θυροκόλλησε ασφαλιστικά μέτρα εκ μέρους του STAR και του ALPHA, ενώ αντίστοιχοι φάκελοι αναμένεται να θηροκολληθούν εκ μέρους και άλλων τηλεοπτικών σταθμών, που συμμετέχουν στη διαδικασία.

Οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ από χθες το πρωί, συμμετέχοντας σε μία χρονοβόρα διαδικασία δημοπρασίας, τα αποτελέσματα της οποίας ίσως ανακοινωθούν απόψε ή τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θα βγει από το κτίριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης από «μέσα προς τα έξω», καθώς ουδείς διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αμετακίνητοι παραμένουν από νωρίς το πρωί, στις θέσεις τους έξω από τη Γραμματεία, και οι δημοσιογράφοι, αναμένοντας «λευκό καπνό» από τη δημοπρασία. Και σήμερα το κτίριο περιφρουρείται από ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ μία κλούβα αποτρέπει τη θέση και στάθμευση έξω από τα γκαράζ της ΓΓΕΕ.

«Κλείδωσε» και ο κάτοχος της δεύτερης άδειας
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίς τα ξημερώματα «κλείδωσε» και ο κάτοχος της δεύτερης άδειας. Σημειώνεται ότι από το απόγευμα της Τρίτης είχε ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρώτη τηλεοπτική άδεια, με τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να παραμένουν απομονωμένοι εντός του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης από το πρωί της Τρίτης.

Οι πλειοδότες των δημοπρασιών για τις δύο πρώτες τηλεοπτικές άδειες παραμένουν ακόμη άγνωστοι, λόγω της απαγόρευσης κάθε επικοινωνίας όλων των εμπλεκομένων με τον «υπόλοιπο κόσμο».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του διαγωνισμού, η δημοπράτηση των αδειών έχει σχεδιαστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, κάτι που ίσως αλλάξει, εφόσον επιταχυνθεί η διαδικασία. Πάντως κανείς εκ των επιχειρηματιών που εξασφαλίζει την τηλεοπτική άδεια δεν μπορεί να βγει από το κτίριο αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επίσης, ανάμεσα σε κάθε άδεια που «κλειδώνει» μεσολαβεί παύση τεσσάρων ωρών.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αφότου κλείσει το κομμάτι της δημοπράτησης των αδειών, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις προτάσεις που θα επικρατήσουν θα ελεγχθούν όσον αφορά το πόθεν έσχες των προσώπων που θα επικρατήσουν εντός 30 ημερών.

Κυβερνητικές πηγές: Ομαλή η διαδικασία
Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Από χθές νωρίς το πρωί, οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει ο κίνδυνος καμίας διαρροής.

Οι περισσότεροι έφθασαν στη ΓΓΕΕ με βαλίτσες με τα προσωπικά τους είδη, ακόμα και υπνόσακους καθώς η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε πέρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι κανένας δεν θα εξέλθει των γραφείων της ΓΓΕΕ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουν δημοπρατηθεί και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ασφαλιστικά μέτρα από STAR-ALPHA για τη διαδικασία αδειοδότησης
Το πρωί της δεύτερης ημέρας της διαδικασίας, το κανάλι STAR που μετέχει στον διαγωνισμό με εκπρόσωπο τον Κάρολο Αλκαλάι, επέδωσε ασφαλιστικά μέτρα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα.

Η επίδοση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε από το γραφείο του κ. Πάνου Λαζαράτου, δικηγόρου του καναλιού που συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως ανέφερε ο δικαστικός επιμελητής η θυροκόλληση έγινε σήμερα γιατί αυτή ήταν η τελευταία ημέρα που μπορούσε να γίνει αυτή η επίδοση. Λίγη ώρα αργότερα, στις 10 το πρωί της Τετάρτης, και ο τηλεοπτικός σταθμός του ALPHA κατέθεσε από τη δική του μεριά ασφαλιστικά μέτρα.

Ο ALPHA συμμετέχει δια του αντιπροσώπου του, Δημήτρη Φουρλεμάδη, ο οποίος είχε αναφέρει κατά την προσέλευση του ότι δεν θα έπρεπε ο κ. Καλογρίτσας να μετέχει στον όλο διαγωνισμό.