Κομισιόν: Δεν επιβεβαιώνει ακόμα οριστική συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών

Κομισιόν: Δεν επιβεβαιώνει ακόμα οριστική συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

«Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι όλα να έχουν συμφωνηθεί» αναφέρουν πηγές της Ευρωζώνης.

Δεν επιβεβαιώνουν προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών οι Βρυξέλλες. Ερωτηθείσα κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στη βελγική πρωτεύουσα, σχετικά με το δημοσίευμα του Ρόιτερς που κάνει λόγο για «προκαταρκτική συμφωνία» σε συντάξεις και αγορά εργασίας, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τα οικονομικά, Ανίκα Μπράιτχαρτ απάντησε πως έχει υπόψη της το δημοσίευμα αλλά δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει.

«Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης, φαίνεται να υπάρχει κάποια κινητικότητα τις τελευταίες ώρες, αν και υπενθυμίζει πως «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι όλα να έχουν συμφωνηθεί».

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή, προκειμένου «να προλάβουμε» μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, είναι αναγκαίο να υπάρξει μια συμφωνία επί της αρχής μέχρι το αυριανό EuroWorking Group, «δηλαδή να έχουμε κάτι σήμερα ή αύριο το πρωί». Με αυτόν το τρόπο θα μπορέσουν να επιστρέψουν οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα και θα υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα μέχρι το Eurogroup για την ολοκλήρωση και των τελευταίων λεπτομερειών της τεχνικής συμφωνίας.

Διαβάστε σχετικά:

Reuters: Κυβέρνηση και θεσμοί συμφώνησαν για εργασιακά και περικοπές συντάξεων