Λευκός Οίκος: «Χρήση χημικών όπλων στη Συρία»

Λευκός Οίκος: «Χρήση χημικών όπλων στη Συρία»

Επίσημη ανακοίνωση μετά τις πρώτες έρευνες από τον ΟΗΕ.

«Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Ο πρόεδρος Ομπάμα θα αποφασίσει ποια θα είναι η απάντηση. Αυτοί που τα χρησιμοποίησαν πρέπει να λογοδοτήσουν», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, μία εβδομάδα μετά την φονική επίθεση στην Δαμασκό, στην οποία όλα δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα.

«Υπάρχουν πολύ λίγες αμφιβολίες ότι η συριακή κυβέρνηση είναι αυτή που τα χρησιμοποίησε» είπε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου. «Οι εικόνες της προηγούμενης εβδομάδας σόκαραν όλο τον πλανήτη», σχολίασε, χωρίς όμως να δώσει σαφή εικόνα για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις που προηγήθηκαν, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑΤζον Κέρι, είχε δείξει κι εκείνος το καθεστώς Άσαντ ως τον επικρατέστερο δράστη αυτής της πράξης.

Το Σαββατοκύριακο, ο Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε για το θέμα με τους ηγέτες Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας. Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αυτών το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ έστειλε τέσσερα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και τα τέσσερα πλοία βρίσκονται να θέση να πλήξουν στόχους στο εσωτερικό της Συρίας.

Διαβάστε ακόμη: Συρία: Σε τεντωμένο σχοινί το καθεστώς Άσαντ