Live εικόνα: Δείτε το συνέδριο του ΣΕΒ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Live εικόνα: Δείτε το συνέδριο του ΣΕΒ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Θεσμικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες αναλύουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παρακολουθήστε απευθείας και on demand από το Livemedia τo Επιχειρηματικό Συνέδριο Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων «Οδηγός Ανάπτυξης των ΜμΕ» του ΣΕΒ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχετικά με το Συνέδριο:

Η παραγωγική μεγέθυνση των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων (ΜμΕ) στην Ελλάδα είναι αναγκαία για να ανταπεξέλθουν στον έντονο ανταγωνισμό σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Χρειάζεται ανάδειξη και κατανόηση των πλεονεκτημάτων αλλά και προκλήσεων προβλημάτων που θα επιτρέψουν τον σχεδιασμό των διαδρομών μεγέθυνσης τόσο σε εταιρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών.

Οι ανάγκες χρηματοδότησης, τα διοικητικά εμπόδια, οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις, οι συμπράξεις με μεγαλύτερες επιχειρήσεις, η ενιαία αγορά, η κυκλική οικονομία επίσης απαιτούν νέους τρόπους σχεδιασμού και εφαρμογής των πολιτικών. Η κατανόηση των προκλήσεων και η προετοιμασία για τις διαδρομές μεγέθυνσης είναι καίριας σημασίας για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη.

Ζητούμενο είναι η άμεση αντιμετώπιση των προκλήσεων επιβίωσης, η προσαρμογή στο μεταβαλλόμενο ανταγωνισμό και η προετοιμασία για την ταχύτερη παραγωγική μεγέθυνση. Οδηγός, τα επιτυχημένα παραδείγματα και οι διεθνείς πρακτικές.