Το Λονδίνο προτιμούν οι δισεκατομμυριούχοι

Το Λονδίνο προτιμούν οι δισεκατομμυριούχοι

67 δισεκατομμυριούχοι έχουν επιλέξει τη βρετανική πρωτεύουσα ως τόπο διαμονής, επενδύοντας κατά μέσο όρο περισσότερα από 22 εκατ. λίρες σε real estate.

Εκτός από τους ποδοσφαιρικούς ομίλους και την υψηλή τέχνη, η ιδιοκτησία στο Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις προτιμήσεις των δισεκατομμυριούχων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα των κορυφαίων γραφείων real estate, Beauchamp και Dataloft, 67 δισεκατομμυριούχοι μένουν στην βρετανική πρωτεύουσα, καθιστώντας την, την πλέον δημοφιλή από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της Δύσης, ως τόπο που επιθυμούν να έχουν μία κατοικία οι πλούσιοι του πλανήτη. Ακολουθεί το Παρίσι με 25 δισεκατομμυριούχους και η Γένοβα με 18.

Ένας τυπικός δισεκατομμυριούχος επενδύει περισσότερο από 50 εκατ. λίρες στο real estate και έχει στην κατοχή του τέσσερα σπίτια. Από αυτά τα χρήματα, τις 22,3 εκατ. λίρες συνήθως τις ξοδεύει για μία έπαυλη στο Λονδίνο. Τις 18,6 εκατ. λίρες για ένα εξοχικό στην Γαλλική Ριβιέρα και τις 12,1 εκατ. λίρες για μία κατοικία στην Τοσκάνη.

Με βάση την έρευνα, ένας δισεκατομμυριούχος δεν θα ξόδευε ποτέ λιγότερο από 10 εκατ. λίρες για μία κατοικία στο Λονδίνο. Αυτή θα μπορούσε να είναι στο Τσέλσι, όμως, φαίνεται πως οι πλούσιοι προτιμούν το λεγόμενο «platinum triangle», που αποτελείται από τις περιοχές Mayfair, Knightsbridge και Belgravia.

Τέλος, η ίδια έρευνα έδειξε ότι η περιουσία των πλουσίων ανά τον πλανήτη κατανέμεται ως εξής: το 42% σε private holdings (ιδιωτικά κεφάλαια), το 35% σε εισηγμένες εταιρείες του Δημοσίου, το 18% σε μετρητά, το 3% στο real estate και το 2% σε είδη πολυτελείας, όπως είναι τα έργα τέχνης, τα γιοτ κ.α.

Δείτε περισσότερα: 

Υπόγεια πολλών εκατομμυρίων