Μαντόνα και Pussy Riot στην ίδια σκηνή

Μαντόνα και Pussy Riot στην ίδια σκηνή

«Συντρόφισσες στον αγώνα για την ελευθερία» χαρακτήρισε τα μέλη του συγκροτήματος, η βασίλισσα της ποπ. 

Μαζί με δύο μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot θα εμφανιστεί η Μαντόνα κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα. Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλεχίνα, μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος, θα εμφανιστούν στο πλευρό της σταρ της ποπ κατά την διάρκεια μιας συναυλίας που οργανώνει η Διεθνής Αμνηστία την 5η Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να εμφανιστούν και άλλες διάσημες προσωπικότητες όπως ο Μπομπ Γκέλντορφ, η Μπλόντι και η Γιόκο Όνο.

«Έχω την τιμή να παρουσιάσω τις δύο μου συντρόφισσες στον αγώνα για την ελευθερία, τη Νάντια και τη Μάσα» έγραψε η Μαντόνα σε ανακοίνωσε που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ, προσφωνώντας με τα υποκοριστικά τους ονόματα τις δύο γυναίκες που αποφυλακίστηκαν το Δεκέμβριο. «Θαυμάζω την τόλμη τους και στηρίζω τη δέσμευσή τους και τις θυσίες που έχουν κάνει στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και των δικαιωμάτων του ανθρώπου» προσέθεσε.

Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα επιβεβαίωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι ή ίδια και η Μαρία Αλεχίνα θα συναντηθούν με τη Μαντόνα στη Νέα Υόρκη. Ο σύζυγός της, Πιοτρ Βερζιλόφ, ο οποίος εκπροσωπεί τις δύο νέες γυναίκες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εκείνες δεν θα τραγουδήσουν επί σκηνής.

«Εκείνες δεν θα τραγουδήσουν αλλά θα εκφωνήσουν μια ομιλία στη συναυλία και θα μιλήσουν για την πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εκεί» εξήγησε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Μαντόνα είχε εκφράσει τη συμπαράστασή της προς τα μέλη των Pussy Riot σε συναυλία που είχε πραγματοποιήσει στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της δίκης τους το 2012.

Η 24χρονη Τολοκονίκοβα και η 25χρονη Αλιόχινα αφέθηκαν ελεύθερες μετά τη αμνηστία που τους χορηγήθηκε από το Κρεμλίνο το Δεκέμβριο αφού είχαν παραμείνει στη φυλακή για περισσότερους από 21 μήνες εκτίοντας μια ποινή φυλάκισης δύο ετών επειδή τραγούδησαν μια “πανκ προσευχή” διαμαρτυρίας κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον κύριο καθεδρικό ναό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα.