Μάθετε τα πάντα για τη Τζαζ μουσική σε λίγα λεπτά

Μάθετε τα πάντα για τη Τζαζ μουσική σε λίγα λεπτά

Όλη η ιστορία της «μαύρης μουσικής δωματίου» από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της.

Τα Χριστούγεννα είναι συνδυασμένα στο μυαλό μας με τους ήχους της τζαζ. Με απαλές μουσικές του σαξοφώνου να ηχούν από τα ηχεία και την οικογένεια να είναι δίπλα στο τζάκι.

Ξέρετε, όμως, την ιστορία της τζαζ;

Ο ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της της χαρντ μποπ περιόδου, στο μουσικό ρεύμα της δεκαετίας του 1950, που αποτέλεσε μια μεταγενέστερη επέκταση του μπίμποπ αλλά και μία αντίδραση στο ρεύμα της κουλ τζαζ, και ένας από τους μεγαλύτερους σαξοφωνίστες, έγραψε το δικό του «παραμύθι» για τα παιδιά ώστε να τα μυήσει στον κόσμο της τζαζ μουσικής.

Ο Adderley έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1966 με το single του «Mercy Mercy Mercy» και τις συνεργασίες του με τον τρομπετίστα – φαινόμενο Miles Davis.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο από το 1961, αναφέρονται οι μεγαλύτερες μορφές και εκπρόσωποι της τζαζ που ξεκίνησαν από τη Νέα Ορλεάνη στις αρχές του 20ου αιώνα, τότε που προέκυψε αυτή η «εορταστική υποκουλτούρα» και προέκυψε τροφοδότησε τη γέννηση του είδους της μουσικής που άλλαξε για πάντα τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα μέρος της σειράς εκπαιδευτικών άλμπουμ για παιδιά , και περιλαμβάνει μουσικές από τα σημαντικότερα ονόματα της τζαζ, όπως ο Louis Armstrong , ο Fats Waller, ο Jelly Roll Morton, ο Duke Ellington, ο Coleman Hawkins, ο Thelonious Monk και άλλοι.

Παρόλο που προορίζεται για παιδιά, είναι ο καλύτερος οδηγός τόσο για τους μικρούς φίλους που θέλουν να μάθουν για την «μαύρη μουσική δωματίου», αλλά και για τους μεγάλους.