Μεγάλο αφιέρωμα στον Τουρισμό: Στο νέο τεύχος του Fortune

Μεγάλο αφιέρωμα στον Τουρισμό: Στο νέο τεύχος του Fortune

Ένας από μηχανής θεός σε part time...απασχόληση. Αυτό το Σάββατο με την εφημερίδα «Επένδυση». 

Το δικό του success story συνεχίζει να γράφει στην Ελλάδα ο τουρισμός, που αποτελεί σταθερά τη «βαριά βιομηχανία» της ελληνικής οικονομίας. Αψηφώντας τους κεφαλαιακούς ελέγχους, τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές και τον αυξημένο ΦΠΑ, ορθώνει το ανάστημά του και καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις αφίξεις τουριστών, αντιπροσωπεύοντας το 22% με 25% του ΑΕΠ της χώρας.

Εντούτοις, όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Υφαντής, στο εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό άρθρο με τίτλο The Big Issue, «ο ελληνικός τουρισμός λειτουργεί ακόμη με τη δομή και αντίληψη περιπτέρου, την ώρα που καλείται άμεσα να μετατραπεί σε «shop in shop» εμπορικό κέντρο».
Σε μια χώρα με εκατοντάδες νησιά, χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμή, συγκλονιστικούς χειμερινούς προορισμούς και εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, είναι κρίμα να έχουμε τεράστιες απώλειες εσόδων, ελλείψει υποδομών, υπέρμετρων φόρων, ψηφιακού αναλφαβητισμού και απουσίας οργανωμένου προγράμματος παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Και αυτό λόγω της διαχρονικής αναπηρίας της ελληνικής διοίκησης και όλων των επιμέρους στρεβλώσεων που αυτή προκαλεί, κόντρα σε κάθε λογική.

Διαβάστε ακόμη στο νέο τεύχος του Fortune:

– Αφιέρωμα στην κρουαζιέρα

– Yachting: Η Ελλάδα το σκηνικό…οι γείτονες τα χρήματα

– Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη