Μεϊμαράκης: Οι «εκβιαστές» μας έστειλαν χρήματα

Μεϊμαράκης: Οι «εκβιαστές» μας έστειλαν χρήματα
ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

«Δεν εκμηδενίζεται ο κίνδυνος Grexit» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα , δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Β . Μεϊμαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ψηφίζουμε «ναι» γιατί στηρίζουμε την Ελλάδα, ψηφίσουμε «ναι» για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το ευρώ, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας πως «στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ».

Δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για το grexit, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και υπογράμμισε πως η ΝΔ στοχεύει στην Ελλάδα της δημιουργίας, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής.

«Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας με τα χρήματα που μας έστειλαν οι πραξικοπηματίες και οι εκβιαστές, όπως του αποκαλούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ/Μεϊμαράκης. «Είναι πρωτοφανείς οι μέρες που ζούμε. Για πρώτη φορά πρωθυπουργός μιλά για τη διαδικασία, ενώ ακολούθως η κυρία Κωνσταντοπούλου χειροκροτά την ομιλία σας», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του προς τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι η κυβέρνηση υπέγραψε «μεγάλο μνημόνιο», που στέλνει τον λογαριασμό στον Έλληνα πολίτη.

«Αλήθεια, υποδεχτήκατε την τρόικα στα υπουργεία σήμερα», διερωτήθηκε ο κ.Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας πως η συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση είναι χειρότερη από την πρόταση που τέθηκε στο δημοψήφισμα και πως η αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζει «ναι» όχι για να στηρίξει την κυβέρνηση και τα μέτρα, αλλά για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

«Μεγάλο μνημόνιο σημαίνει και μεγάλες υποχρεώσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναγνωρίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε: “Υπολογίσατε πόσο κόστισε στην χώρα ο συμβιβασμός που κάνατε ενώ απορρίψατε την συμφωνία που θα μπορούσατε να έχετε πριν από μήνες. Η Ευρώπη αλλάζει και εμείς δεν είμαστε μέσα. Στο γερμανικό κοινοβούλιο το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την συμφωνία. Δεν υπάρχει δεξιό και αριστερό μνημόνιο, υπάρχουν αναγκαίες πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο”.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πράξεις και παραλείψεις που επιδείνωσαν την κατάσταση στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα και για αθέτηση υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό. “Φέρατε πιο επώδυνη πρόταση από αυτή που απορρίψατε στο δημοψήφισμα” είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέπτυξε το δικό του πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ: “Εκπροσωπείται το βαθύ κράτος, όλους εκείνους που δεν θέλουν να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα και η εργασία σε αυτόν τον τόπο. Εκπροσωπείτε τον κρατισμό, βάζετε φόρους στον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσετε ένα μεγάλο και αντιπαραγωγικό κράτος. Εμείς θέλουμε ένα πιο μικρό κράτος με επιτελικό ρόλο. Η ΝΔ κοιτάζει το μέλλον και επιλέγει τον μεσαίο δρόμο χωρίς κραυγές με διάλογο, επιλέγει τον δρόμο του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου που έχει κέντρο τον άνθρωπο και εργαζόμαστε για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης”.
Στην απάντησή του στον κ. Τσίπρα τον κατηγόρησε ότι έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ για να μην προλάβουν τα θετικά της πολιτικής της και κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Είπε δε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έδωσαν τίποτε στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και έτσι εμμέσως βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ.