Η Mercedes του 1.000.000 δολαρίων

Η Mercedes του 1.000.000 δολαρίων

Η Mercedes παρουσίασε τη Mercedes-Maybach S600 Pullman, μια επιτομή της χλιδής σε τέσσερις ρόδες.

Εξήμισι μέτρα απόλυτης πολυτέλειας. Τόσο είναι το μήκος της Mercedes-Maybach S600 Pullman, της νέας λιμουζίνας που παρουσίασε αυτή την εβδομάδα η Mercedes στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το κόστος της οποίας φτάνει το 1 εκατ. δολάρια.

Η σχεδίαση του νέου μοντέλου βασίζεται στις αξίες των κλασικών λιμουζινών της Maybach. Μια μάρκα που αγαπήθηκε από διασημότητες όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ, η Κοκό Σανέλ και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Από το 1997 έως το 2013, η Mercedes κυκλοφορούσε τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, με την ετικέτα της Maybach. Το νέο μοντέλο, ωστόσο, αποτελεί μια συνέχεια της σειράς των Mercedes S-Class. Η Mercedes θεωρεί πως η φήμη της ετικέτας «Maybach» μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον διάσημων πελατών, από τραγουδιστές και ηθοποιούς έως προέδρους επιχειρήσεων.

Η Pullman περιέχει έναν διπλό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V12, έξι λίτρων, με απόδοση 530 ίππους. Η απόσταση των τροχών του είναι στα 4,42 μέτρα, ενώ τα συστήματα ανάρτησης και μετάδοσης είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εξασφαλίζουν απόλυτη ηρεμία στο εσωτερικό της λιμουζίνας, ανεξάρτητα από τι συμβαίνει στο εξωτερικό.

mermayb2

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου η διάταξη είναι η κλασική μιας λιμουζίνας, με τους επιβάτες να κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλο. Από εκεί και πέρα, το εσωτερικό του μπορεί να διαμορφωθεί από το ιδιοκτήτη κατά το δοκούν.

mermayb3

Η Mercedes-Maybach S600 Pullman θα βγει στην αγορά το 2016. Στην απλή μορφή της, η τιμή της θα ξεκινά από το 570.000 δολάρια, ενώ το πλήρες εξοπλισμένο μοντέλο θα φτάνει, σύμφωνα με το Bloomberg, το ένα εκατομμύριο δολάρια.

mermayb5