Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου ποιοι άλλοι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ

Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου ποιοι άλλοι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά συναντάται με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή , Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Τι αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για την επιστροφή του και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν είναι στόχος μου η ηγεσία, ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει η παράταξη μπροστά», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον ΣΚΑΙ μια ημέρα μετά την συμφωνία για προσχώρηση του ΚΙΔΗΣΟ στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Και πρόσθεσε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει επικεφαλής την κυρία Γεννηματά. Αν εξελιχθεί σε κανονικό κόμμα χωρίς συνιστώσες θα ακολουθηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες», είπε.

Μάλιστα σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε: «Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις διαφορές. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο. Είχαμε διαφορές σε θέματα χειρισμών στο παρελθόν. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Η αντιπαράθεση δεν λύνει προβλήματα».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα ότι θα ήταν θετικό να συμμετάσχουν οι πρώην υπουργοί, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Ραγκούσης) στην ΔΗ.ΣΥ και ότι θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση να έρθουν με τις απόψεις και τις ιδέες τους.

Πάντως μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, συνεχίζονται οι κινήσεις για επιστροφή και άλλων στελεχών. Ηδη από χθες το βράδυ ο πρώην πράσινος και μέχρι πρότινος ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι επιστρέφει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα ενότητας της κ. Γεννηματά, ενώ αίφνης το πρωί προέκυψε και μια νέα αποχώρηση από το στρατόπεδο του Ποταμιού.

Συγκεκριμένα με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκος Βούτση δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχαν Αχμετ, ο οποίος επίσης προεξοφλείται ότι έχει «κλείσει» την μετεγγραφή του στο ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης του Ποταμιού κ. Κατερίνα Μάρκου, η οποία επίσης δεν έχει παραδώσει την έδρα της. Χθες μάλιστα η ίδια σε συνέντευξή της δήλωσε την απαξίωση στην πρωτοβουλία νέου ξεκινήματος του χώρου που προετοιμάζουν η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης, δηλώνοντας ότι «από το κάλεσμα του 0%, προτιμά ένα κάλεσμα του 6%» κουνώντας έτσι το μαντήλι της προς την κ. Γεννηματά.