Τσίπρας: «Μια ανάσα από τη μεγάλη νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τσίπρας: «Μια ανάσα από τη μεγάλη νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας σε «επαγρύπνιση» τα στελέχη του κόμματος.

Τη βεβαιότητα ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία  είναι μη αναστρέψιμη εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μια ανάσα από τη μεγάλη νίκη, την οποία κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει και μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει πολύ σύντομα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να «συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να μην φοβούνται την κυβερνητική προπαγάνδα» -για την οποία προέβλεψε ότι θα ενταθεί- και, κυρίως, να μην επηρρεάζονται από «ιστορίες συνωμοσίας», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που εκπορεύονται από το πρωθυπουργικό επιτελείο».

Με υψηλούς τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι ένας αντίπαλος που πολιτεύεται χωρίς κανόνες, για να καθηλώσει τη χώρα στη ζώνη του λυκόφωτος». Ωστόσο, σημείωσε, «η κοινωνία είναι σε κίνηση, που καμία συμβατική δημοσκόπηση δεν μπορεί να εκτιμήσει, ούτε και να καταγράψει τις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται, καθώς κάθε μέρα η οργή και η αντίσταση φέρουν νέες αλλαγές στους συσχετισμούς».

Ιδιαίτερα σκληρές αναφορές έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό, με επίκεντρο τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας πως πρόκειται για μια «κωμωδία αντίστασης στην τρόικα», για «υποταγή» του κ. Σαμαρά και για «εξευτελιστική συμπεριφορά από την κ. Μέρκελ» προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Διαβάστε ακόμη: Αντιδράσεις στις δηλώσεις Στουρνάρα από την αντιπολίτευση

«Ο Αντώνης Σαμαράς», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «αποδεικνύει ότι στερείται στόχων και στρατηγικής, ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα. Γιατί να τον πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά, όταν ομνύει στο μνημόνιο, όταν σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται να κινηθεί μονομερώς, αλλά να είναι σε συμφωνία και κατ’ υπόδειξη των εταίρων. Ο πρωθυπουργός δεν διεκδικεί μείωση του χρέους, όταν όλος ο κόσμος λέει ότι δεν είναι βιώσιμο, δεν θέλει κόκκινες γραμμές, παρά μόνο λίγη συμπόνοια. Αυτά δημόσια», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ακόμη τον κ. Σαμαρά ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες, το επιχείρημά του δεν είναι πως ο λαός δεν αντέχει, αλλά ζητά να τον λυπηθούν, γιατί θα χάσει την εξουσία και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Με αυτά τα φαιδρά επιχειρήματα πώς να τον πάρουν στα σοβαρά και να μην τον εξευτελίζουν, δίνοντάς του πέντε λεπτά στη Σύνοδο Κορυφής», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Με αφορμή νέα ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Σαμαράς, επί ενάμιση χρόνο απαξιώνει τη Βουλή και την κοινοβουλευτική διαδικασία, συρρικνώνει τη δημοκρατία και εξέφρασε την ελπίδα ότι τώρα θα σταματήσει να φυγομαχεί και θα έλθει στη Βουλή για να υπερασπιστεί την πολιτική του και τον κάλεσε «να σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο θέμα των υποβρυχίων και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο., επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα δώσει την ευκαιρία στη Βουλή και τη δικαιοσύνη να διερευνήσει το σκάνδαλο αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: «Ψευδές και επικίνδυνο ότι είμαστε το πρόβλημα της ΕΕ»