Μια… funky Αθήνα

Μια… funky Αθήνα

Όταν προσγειώνεται στην Αθήνα το James Taylor Quartet, η πόλη μεταμορφώνεται αδιαμφισβήτητα σε πραγματική funky town.

Με μόττο «The funk master back in town» το φοβερό και τρομερό James Taylor Quartet έρχεται να μας κουνήσει στους ρυθμούς της αληθινής funk και soul.

27 ολόκληρα χρόνια, από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 έως και σήμερα, το σχήμα αυτό είναι συνώνυμο με την ακριβή έννοια της acid jazz. Με την Yvonne Yanney μαζί τους στα φωνητικά, η φοβερή μπάντα που αποτελείται από τους James Taylor στο τυπικό του όχημα, το ηλεκτρικό όργανο Hammond B3, τον Mark Cox στην κιθάρα, τον Andy McKinney στο μπάσο και τον Michael Clowes στα drums θα (μας) γκρουβάρει πάνω στην soul jazz καθώς και τα hits των παλιών σάουντρακ.

Η μπάντα ξεκίνησε με το «Mission: Impossible» για να συνεχίσει με πολύ πιο dance και groovy κομμάτια τα οποία τους έφεραν στην κορφή των προτιμήσεων και συνεπώς στην πρώτη γραμμή των βρετανικών κλαμπ στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Από τότε κυριάρχησαν στην dance σκηνή με τον James Taylor να εφευρίσκει συνεχώς τον εαυτό του, να βελτιώνει τις ικανότητες και τα ταλέντα του, να βρίσκει νέους έντονους ρυθμούς και, τέλος, να προσθέτει όλο και πιο αισθησιακά φωνητικά στις, αμιγώς και πάντα, acid jazz και acid soul συνθέσεις του.

Διαβάστε ακόμη: Το ερωτικό πορτρέτο των 42 εκατ. λιρών

Οι εμφανίσεις του James Taylor Quartet αναμένονται για άλλη μια φορά καυτές. Τόσο καυτές όσο και ο πυρήνας του φανκ που παίζει. Μουσικοί και κοινό νιώθουν σε κάθε live αυτή την γλυκιά ένταση που δημιουργείται στην ατμόσφαιρα.

Τι θα ακούσουμε; Να υποθέσουμε… αποσπάσματα από την εκτενή δισκογραφία του. Από το «Mission Impossible» μέχρι και το «Closer to the Moon». Να υποθέσουμε πως θα γευτούμε σόουλ, straight funk, moody exotica και ό, τι άλλο έχει να προσφέρει η γκάμα αυτού του πολύ μεγάλου καλλιτέχνη. Let’s get into the groove λοιπόν με τον funk master back in town.

Θα λικνιστούμε στους ρυθμούς του James Taylor Quartet στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς) την Πέμπτη 20.2, την Κυριακή 23.2 και την Δευτέρα 24.2 στις 21.30 και την Παρασκευή 21.2 και Σάββατο 22.2 στις 22.30. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 14 ευρώ (φοιτητικό, αποκλειστικά στο bar) στα 19 ευρώ (bar & εξώστης) στα 24 ευρώ (σε τραπέζι Β ζώνη) και έως στα 29 ευρώ (σε τραπέζι Α ζώνη).