Μια γυναίκα ανάμεσα στους πιο πλούσιους hedge funds managers

Μια γυναίκα ανάμεσα στους πιο πλούσιους hedge funds managers

Με έσοδα άνω των 60 εκατ. δολαρίων η Leda Braga είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε 50 άντρες.

«Γυναίκες» και «hedge fund»: Αυτές είναι δύο λέξεις που δύσκολα συναντάς στην ίδια πρόταση, αλλά όταν αυτό συμβεί είναι επειδή πιθανότατα διαβάζετε για την Leda Braga.

Γνωστή ως η «βασίλισσα των ποσοτικών αναλύσεων» η Braga είναι το πιο ισχυρή fund manager στον κόσμο, υπεύθυνη για τη διαχείριση των περισσότερων περιουσιακών στοιχείων από ό, τι οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, και περισσότερων από ό, τι πολλοί άνδρες, σύμφωνα με το Business Insider.

Φέτος, η Braga έγινε η πρώτη γυναίκα που μπήκε στις λίστα με τους 50 πιο υψηλόμισθους διαχειριστές των hedge funds, μια ετήσια λίστα του περιοδικού του Institutional Investor Alpha. Η Braga είχε ετήσιες απολαβές περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια το 2015, κερδίζοντας την 44η θέση στην λίστα. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του fund της – το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Το κεφάλαιο της Braga, Systematica Investments, διαχειρίζεται περίπου 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Η εταιρεία είναι spin-off της BlueCrest Capital, όπου η γεννημένη στη Βραζιλία Braga εργάστηκε για 14 χρόνια, με την πιο πρόσφατη θέση της να είναι εκείνη της ως Πρόεδρου και Επικεφαλής του systematic trading της εταιρείας.

Η απόφαση της να μετακινηθεί φαίνεται πως ήταν σωστή αφού τώρα δήλωσε περισσότερα χρήματα απ’ τον πρώην εργοδότη της.