Η Microsoft επενδύει 15 εκατ. ευρώ στην Foursquare

Η Microsoft επενδύει 15 εκατ. ευρώ στην Foursquare
Photo: REUTERS

O τεχνολογικός κολοσσός αποκτάει πρόσβαση στη βάση δεδομένων της startup, που ήδη έχει συγκεντρώσει 35 εκατ. δολάρια από επενδύσεις. 

Μια επένδυση που φημολογούνταν εδώ και καιρό γίνεται πραγματικότητα. Η Microsoft, τα ηνία της οποίας αναλαμβάνει ο Σάτια Μαντέλα, θα διαθέσει συνολικά 15 εκατ. ευρώ στην Foursquare, startup με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την Wall Street Journal,  η επένδυση συνδυάζεται με τη στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες: η Foursquare θα έχει πλέον τη δυνατότητα να διευρύνει τις συνεργασίες της, ενώ η Microsoft θα αποκτήσει πρόσβαση στη location-based βάση δεδομένων της Foursquare. Ήδη η Microsoft έχει αποκτήσει την άδεια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων του Foursquare σε προϊόντα της, όπως το mobile OS Windows Phone και η μηχανή αναζήτησης Bing που διαθέτει.

Πιο συγκεκριμένα, η βάση δεδομένων της Foursquare θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το λειτουργικό σύστημα Windows και από τις υπηρεσίες της μηχανής αναζήτησης Bing, της Microsoft. Αυτό πρακτικά σημαίνει χρήση από φορητές συσκευές που τρέχουν λειτουργικό της Microsoft και συμμετοχή στα αποτελέσματα έρευνας μέσω του Bing. Παράλληλα, φαίνεται ότι οι προσφάτως δημιουργημένες εφαρμογές της Foursquare για περιβάλλον Windows θα ενσωματωθούν απευθείας στα λειτουργικά συστήματα Windows και Windows Phone.

Διαβάστε ακόμη:  Ο Σάτια Ναντέλα θα είναι ο νέος CEO της Microsoft

Ήδη πάνω από 60 εκατομμύρια εστιατόρια, καταστήματα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος έχουν καταχωρηθεί από τους πάνω από 45 εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής, η οποία φαίνεται ότι αποτελεί το επόμενο «όπλο» της Microsoft ώστε να γίνει ανταγωνιστική στον τομέα της κινητής -και συγκεκριμένα στο κομμάτι του location- απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους της, την Google και την Apple.

Η Foursquare θα προσθέσει τα 15 εκατ. δολάρια της Microsoft στα υπόλοιπα 35 εκατομμύρια που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα διαθέσει για επενδύσεις. Με τα νέα δεδομένα η Foursquare έχει συνολική αξία που αποτιμάται στα 650 εκατομμύρια δολάρια, με τη Microsoft να αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης της εταιρείας.