Μήνυμα δανειστών για την Ελλάδα: Να μην υπάρξουν νέες απαιτήσεις από την ελληνική κυβέρνηση

Μήνυμα δανειστών για την Ελλάδα: Να μην υπάρξουν νέες απαιτήσεις από την ελληνική κυβέρνηση
European Commission's mission chief for Greece, Declan Costello speaks next to International Monetary Fund (IMF) mission chief for Greece, Delia Velculescu, right, during an Economy conference, in Lagonisi southeast of Athens, on Wednesday, June 22, 2016. Greece's left-led government wants to ease its budgetary saving commitments after its current multi-billion euro bailout ends in 2018, a senior official says. (AP Photo/Petros Giannakouris)

«Η Ελλάδα θα πείσει τις αγορές ότι άλλαξε σελίδα», τονίζουν οι επικεφαλής των θεσμών από το συνέδριο του Economist.

Μήνυμα με φανερό αποδέκτη την πλευρά του ΔΝΤ έστειλε σήμερα από το συνέδριο του Economist ο Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν.

Είναι πολύ σημαντικό, είπε, για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μην υπάρξουν νέες απαιτήσεις πολιτικής από την κυβέρνηση, πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Από την πλευρά του, ο N. Τζιαμαρόλι του ESM τόνισε πως η Ελλάδα θα πείσει τις αγορές ότι άλλαξε σελίδα, μέσω της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και της ιδιοκτησίας του προγράμματος.

Πρόσθεσε ότι περισσότερη δουλειά απαιτείται για τη βελτίωση του χρηματοοικονομικού τομέα, της δημόσιας διοίκησης, της αγοράς προϊόντων αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης τόνισε ότι η χώρα πρέπει να επιταχύνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης: Χουλιαράκης: Επιθυμητό το QE, αλλά όχι απαραίτητο για την έξοδο στις αγορές